ღ BLOGGERians ღ

ღ Anda suka Blog ini ? :) ღ

Thank You for LIKING my BLOG dears :) LOVE YOU ALL !!

Thursday, December 15, 2011

from me to YOU.


assalamulaikum semua.

tetiba macam rajin pulak kan bila saya update setiap minggu post dekat blog neh, hahaha tapi seminggu je pon, orang lain setiap jam tak kecoh pulak kan ? heh
tak kesah la, neh kira bagus saya update jugak.
kalau tak, memang saya biarkan je blog neh berhabuk sampai masuk tahun baru. boleh gituuuu ? ekekeke :p
ishhh, tapi saya takda la kejam sangat cemtu.
sian la plak kat blog saya neh tau. hihi

anyway, saya just nak tulis apa yg saya tengah fikir sekarang.
even tak penting sangat, tapi tetap rasa nak tulis dekat sini.
errr kalau korang rasa macam geli-geliman after this,
tolong berhenti baca sampai takat sini je ok ? haha !

actually i wanna talk about my beloved MH.
i dunno why, maybe i just missed him too much :")

dear my encik MH,

thank you so much for loving me all this time.
i know.. i'm not a perfect girl.
i lack in many things, but one thing i know..

I LOVE YOU SO MUCH !

yes, seriously i'm in love with you.
dari dulu sampai la sekarang.
perasaan saya tak pernah berubah untuk awak :")
terima kasih banyak-banyak ye awak sebab sudi layan segala macam kerenah saya selama neh. saya tau..
saya neh kuat bebai, kuat merajuk, kuat touching dan macam-macam lagi lah.
tapi awak masih boleh tahan dengan saya kan ? :")

thank you so much.

i really-really appreciated that.
and i DO appreciated you more.
because truthfully, i never expected that you will be my love one. seriously, its TRUE !
thanks for being in my life and a part of me. thanks a lot.

but, sometimes. as a girl.. i DO feel insecure.
i feel like i will losing you,
and all negative thinking about you.

maklum la, awak kan cheerful orangnya.
so, semua orang nak berkawan dengan awak.
kan kan kan ? hihihihi :)

tapi.. saya bukan jenis perempuan yg suka mengongkong.
NO, thats not me :)
saya tak kesah awak buat apa, asalkan awak pandai jaga hati saya bebaik. sebab saya dah amanahkan hati saya dekat awak. so please take care of it, okay ? ><''

and please remenber this,
as long as i love you, I WILL ALWAYS TRUST YOU.

okbye
*ada sesetengah ayat dalam column atas neh kena edit, sebab encik MH baca blog saya. dia komen dia tak suka ayat-ayat yg berbaur 'sedemikian'. hahahaha !*

hmph, rasanya cukup la sampai situ.
tetiba idea takda nak tulis apa lagi. pffftttt
maklum la, mood tak berapa nak okay lagi dari semalam.
so, sampai sini je lah eh ? byebye !


P/S : heh, sampai rumah sendiri baru boleh 'bernafas' macam biasa.

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Thursday, December 8, 2011

tahu tak ?

"cuba bayang muka saya tengah marah macam neh -.- hmph "

assalamualaikum semua.
heh, lama saya tak tulis entry kan ?
actually tatau nak tulis apa dan ditambah pulak dengan line internet takda kat rumah sewa,
so jadik la macam neh. blog terbiar -.-
tapi its okay. sekarang saya nak tulis entry.
tetiba datang pulak idea nak tulis. hmph
*actually lebih kepada geram kot*

ahhh, tak kesah la.
apa nak jadi, jadi laaaa. saya dah tak peduli.
errr bunyi macam serius je kan ? heh
padahal takda la serius saaaaaangat. -.-''

hmmmm, korang-korang.
saya nak tanya la kan.. if ada la orang yg guna barang-barang korang tanpa permission korang, korang rasa apa ?
ada rasa nak marah tak ? geram tak ?
kalau ye, itulah perasaan saya sekarang neh.
geraaaaam sangat-sangat. tapi, saya tak boleh nak kata apa.

saya paling tak suka orang guna barang saya tanpa izin.
if nak guna, bagitau. jangan buat macam harta sendiri, ok ?
i reallllllllllly HATE that !!!!

kehadapan 'awak' yg 'dicintai' :

tolongggg la paham wahai 'awak'.... -.-''
janganla guna barang-barang saya macam 'awak' punya.
sedangkan saya sendiri pon tak pernah nak usik barang 'awak'.
tapi.. ??
'awak' buat barang saya macam 'awak' punya.
sesuka hati jeeeeeee. tau tak ?
bila saya takda, jangan la GUNA, paham ?
tolong la ada perasaan sikit.
pikir dulu boleh ?
cuba orang lain yg guna barang-barang 'awak' macam 'awak buat kat saya, how do you feel ?
of course rasa ANNOYING kan ?
so, same goes to me.

please DO understand.
thank you so much.

hmph, kat sini je la boleh cakap.
kalau depan-depan, memang tak tercakap la.
am i COWARD ? hmmmph
entahla, saya pon tak tahu. maybe ye, maybe tak. pffft -.-

tak kesahla, janji saya puas dapat lepas kat sini.
senang hati saya.
errrrr sampai sini dulu lah.
nanti ada cerita baru, saya tulis lagi ya.

okbai, loveyou alls


P/S : heh, saya rasa berbangga sebentar sebab dapat buat HEADER BLOG dengan jayanya atas USAHA SENDIRI. yahooooo ! kalau tak lawa, biasalah tuh. newbie katakan, heh :p


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Saturday, November 12, 2011

what a DAY :)


assalamualaikum semua.

hah, are neh saya tamau bebel panjang.
just nak cerita apa yg saya lalui hari neh, hikhik
*ayat macam apa lagi, pfft*

actually kan, hari neh ada kenduri kahwin kakak kepada my twin.
errr 'my twin' tuh bukannya merujuk kepada twin bebetol.
just main-main je. sebabnya, dia punya birthday same month dengan saya. hihihi thats why, i like to call her as my twin :)

then, saya ingat memang tak jadi nak pegi dah,
sebab saya tatau nak pegi ke tak =='' still dalam dilemma, kihkih
last-last, MH kata kat saya,
"esok, siap ! okay ?"
saya pon apa lagi, horrrayyy la, sebab MH nak pegi kenduri tuh, ngeee syok tak terkata la. well, saya saja nak menggedik sebabnya saya dah lama tak jumpa MH. agagaga
*the TRUE reasonnnnn*


tunggu punya tunggu, akhirnyaaa sampai la jugak si-putera-kayangan tuh ==''
masuk-masuk ja keta, saya dah kena ejek dengan dia.
boleh macam tu ?
gerammmmmmm gilakotttttt.
mentang-mentang la saya dah tembam-bam-bam T_______T
dia pon bukan kemain la syok dok ejek saya.
sakannnnnn punya ejek. grrr
rasa nak makan orang pon ada time tuh ! wuwuwuwuw
selamat la sayangggg kat pakcik tuh, kalau tak memang dah kena aummm-aummm dengan saya. kehkehkeh :p

lepas dah sampai tempat kenduri tuh,
saya ingatkan kawan-kawan dia semua dah balek,
sekali tengok-tengok... ramai yg tak balek lagi.
opssssss. mmg gabra la saya, sebabnya saya neh seorang yg penyegan terok tau ??
especially kalau orang tuh saya tak pernah jumpa langsung ==''
sorry to say, that's ME ! saya mula la jadik macam ketam.
ke hulu ke hilir tak tentu hala. agagagaga
tutup-tutup muka, lindung muka bagai,
serius macam orang tak betol. haihhhh sadis betol T____T
and then, diorang semua pon balek. LEGAAAAAAAA
saya pon teros jadi normal balek, kihkihkih
saya dan MH pon cepat-cepat cari makanan nak melantak.
maklum laaa, perot dah lapar, especially si MH tuh ==''
even saya kata saya lapar, saya bukannya makan abes pon.
banyak yg tinggal dalam pinggan tuh. adessssss

hmmm, after that kitorang just kepak-lepak je kat tempat duduk makan tuh.
sambil sembang-sembang dengan uncle and twin saya.
errr FYI, 'uncle' tuh bukannya uncle bebetol saya pon,
just a nickname i give to one of MH's friend ==''
it's soooo just like me. suka sangat bagi nickname dekat org.
sampaikan si uncle tuh pon terbiasaaaa bahasakan diri dia uncle dengan saya. kihkihkih :p

last but not least, sebelum saya nak balek,
saya tengok-tengok pelamin diorang, and it's BEAUTIFULLL !
warna dia sangat cantik, gabungan purple pink :)
and the most important thing, i seriously fall in love dengan warna baju pengantin perempuan dia. my favourite colour a.k.a PINK ! oh myyyy. it's so lovely :)
nanti nak kahwin, nak colour tuh jugak !!! tak kiraaaaaaa
errr lambat lagi nak kahwin, okay bye T_____T

after that that and that, MH pon hantar saya balek.
otw nak balek tuh, dia singgah beli air jap dekat kedai.
and he gives me something.

TARAAAAAAA RAA RAAAA ~



a chocolate ! CADBURY HAZEL NUT. aummmm
even size dia kecik ja, tapi tetap bermakna okay, lalala
okay, saya memang batak-jakun-dan-sebagainya
so, who cares ? agagagaga :D
thanks sayang, i love you sooooooooo much MH.
*flying kiss* kihkih
and, one more thing to say,
saya dengan MH pakai baju sama warna hari neh.
itu pon lepas saya suruh, hahaha !
ingatkan dia tamau ikot, tapi dia ikot jugak, thanks sayang !
kitorang sedondon, i likeeee. kihkih *galakkkk

btw, saya nak buat pengumuman sket. ehem ehem.

dear MH,

i'm so sooooooorry for the previous entry.
the entry about game. T____T
i'm really really really sorry.
and i didnt meant it. so SORRY.
FYI, i have deleted that entry.

and also to the peoples who had read that entry,
please dont say anything bad at him, okay ?
T_________________T

i think its all my fault. hmph
actually, that entry just for fun,
and didnt meant anything at all.

okay, bye

okay, thats all. panjang jugak. ingatkan pendek je entry.
penat baca ? jangan marah ye sayanggg ? kihkih
okay, bye !


P/S : i'm so tired but not so tired. wth ? =='''



Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Wednesday, November 9, 2011

obses !


assalamualaikum semua :)

cuba korang tengok gambar kat atas tuh,
pernah tak alami macam tuh ?
kalau ye, korang yang belah mana ? kiri or kanan ?

kalau saya kan... kan kan kan,
saya punya belah kiri kanan T___________T
serius sadissss bunyi dia kan ? wuuuuuuuu
tapi, nak buat cemna..
itulah keadaaan diri saya yg sebenarnyaaaa.
sobsobsobsob T__________T

dalam hati, teringin nak jadi macam yg belah kiri tuh.
tapi.. memang harapan la kan ?
sebab saya bukan macam tuhhhh. T________T
saya jenis yg cepat naik berat badan if makan banyak.
*serius nak reyau, boleh ?*

pastu kan, bila dah makan banyak..
mula la saya risau. risau naik badan lah.
risau badan makin bulat lah,
risau tuh, risau neh, dan memacam risau lagi lah.
sobsobsobsob T______T

tapi tuh la kan, bila dah risau memacam tuh..
exercise tamau jugak buat =_=''
terok kan ? cakap ja nak kurus lah, nak tuh laa, nak ni lah.
tapi... pemalas bila nak exercise. wuuuuu T____T

diet ? diet pon konon je laaaaa. takda maknanya nak diet.
bila rasa nak makan, makannnnnnn.
tambah-tambah sekarang neh pulak tengah cuti semester.
lagi laaaaa kerap makan a.k.a melantak bila dah ada dekat rumah T_____________________T
cakap je nak makan apa, everything depan mata. hahaha !

my mom lagi senang cakap,
"makan je la kakak. selagi boleh makan. awak tuh bukannya gemok mana ponnnnn, so makan ja selagi boleh. nanti bila dah balek merbok, awak tuh bukannya nak makan sangat."
hmmmph. senang je kan my mom cakap ?
maklum la, dulu time my mom muda-muda,
badan mama saya memang slim-fit =__=''
saya jeles tau bila tengok gambar mama saya time muda-mudi.
lawa je badan. wuuuu T____________T
cuma bila umur dah makin meningkat,
badan mama saya tetap kurus, cuma dah berisi sket, hihihi :D
senang hati la tuhhhhh.

tapi, hati anak perempuan dia neh ja tak senang lagi.
bila la agaknya boleh slim-fit T__________T
takpa lah, takpaaaa
nanti masa tuh akan sampai jugak.
*cetttt, nak sedapkan hati la konon ? hahaha!*

MH pon kurus jugak dan dia suka panggil saya tembam =_=''
gerammmmm betol. rasa cam nak geget-geget je dia tuh.
tapi, tapi kannnnn... dia ada kata,
"awak tembam pon, saya sayangggg la."
cetttt. saja kan nak buat hati saya berbunga-bunga ?
grrrrrrrrrr hahaha !

hmph. takpaaaa takpaaaaaa
misi nak turunkan berat badan akan tiba jugak nanti.
masok je semester baru, konpem kena berjimat-cermat kan ?
haa, time tuh konpem kena control makan punya.
hahahahaha :D
*gelak-nak-puaskan-hati-sendiri*

okaylah, nak stop sampai sini.
otak pon dah blur tatau nak tulis apa. pfffttt
mengarut apa pon tatau. penat je korang baca. =_=''

okay, bye !


P/S : errrr nak balek merbok ke ? malas lah T__T


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Friday, November 4, 2011

alhamdulillah. thank you, ALLAH.

"muka hamster neh pon tengah happy, hahaha !"


assalamualaikum semua :)

serius saya cakap la kan, mood saya tersangat la happppy sekarang neh. nak tau kenapa ? nak keeee tau sebabnya ? errrr tak payah laaaa kot. maybe tak penting bagi korang-korang semua. ahaks. :p
eh, penting ke tak, saya tetap nak bagitau !
buuuuuuu !! hahaha
*lempang mau dak ? =.=*

actually kan kan kan kan kan kan kan,
saya happy sebab saya dah tengok results exam saya.
eh ? pe kaitannya happy sebab tengok results ?
bukan ka semua tuh normal. pfffft =.=
hahaha. rasa cam annoying tak ? tak kot. :P

takdalah, yg sebenarnya, saya rasa bersyukur sangat-sangat dengan results exam saya untuk semester lima neh :) seriussss !
alhamdulillah sangat-sangat.
tak sia-sia segala usaha saya selama satu semester neh.
segala-penat-lelah-saya-selama-ni sudah terbalas.

once again, i feel so GRATEFUL !!!
thank you, ALLAH. thank you. :')
*i feel like crying. huuuuuuu*

and, i made my mom smile. that's what i want.
i want to see my mom smile, and be proud of me.
luckily, i had got all what i want. ALHAMDULILLAH ~

kadang-kadang tuh, saya rasa menyesal.
menyesal dengan diri saya yg sebelum neh.
kenapa, kenapa, dan kenapa ?
kenapa saya tak boleh buat macam sekarang neh ?
padahal saya boleh buat ! T_________T

saya banyak buang masa saya...
time saya semester 2, 3 dan 4.. saya sangat malas.
serius saya cakap itu diri saya yg lepas.
and my mom also said the same thing to me. pffft
kesian mama saya kan ? T__T

tapi, takpaaa. bak kata 'kakak' saya laa kan,
"yg lepas tuh, lepas. move on. jangan ingat apa lagi yg dah lepas, sebab semua tuh dah jadi. tak boleh nak patah balek. so, just move on with your life and do your best until you're satisfied !"

ohh, i'm so touched by her words :")
so, i promise to my mom and myself, that..

i wil do my best ! i will struggle !!
and i will make my mom and family be proud of me !
and, i also.. will keep my words !

that's my promise !

okaylah, cukuplah sampai situ. hihihi
merapu apa pon tatau.
main tulis je apa yg rasa nak tulis. okay, bye !



P/S : tengah countdown masa nak balek MERBOK. dammmn -.-''

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Monday, October 24, 2011

i'm sooooo confuse !


assalamualaikum dan selamat pagi semua :)

hihi, pagi2 lagi saya dah tulis entry. hebat kan ?
tak pernah lagi saya macam neh, entah kenapa. -.-
mungkin disebabkan saya asyik terlalu memikirkannya kot ?
*pffft. ayat.... skema bagai. wakakaka*

actually kan, saya neh nampak je macam girl biasa.
errr bukan nak kata saya neh abnormal.
tapi... actually...
saya neh serius serius dan serius tak reti bermekap.
huhuhuhu T_________T
bunyi macam saya neh tersangat la kesian kan ?
umor je dah 20 tahun. tapi.....
satu habuk apa pon tak reti. bermekap lagi la.
wuuuuuuuu T________T
tetiba je rasa nak nangis. hahahahaha *tetiba je -.-

then, sejak dua menjak neh.
tetiba hati saya neh macam teringinnnnnnnnnnnnnnnnnn sangat nak belajar pakai mekap.
i mean, bukan nak mekap terok2 sanat macam pakai tepong-opera-cina tuh. zzzzzz -.-''
tapi, just a simple makeup ?
and bila saya cakap macam simple makeup,
does that mean dalam tuh ada...

errr errr errr -.-''

seeee. kesian kan ? saya serius sangat tak tahu benda2 alah mcm neh.
actually kalau saya keluar rumah kan,
saya just pakai toner, bedak muka, then lip ice. haihhhhhhh T_______T
tuh pon main bedal je, sesuai ke tak belakang kira.

and to be truthful..
actually kulit muka saya takda la flawlesssssssssss sangat macam girl2 lain.
sangat jeles wooo tengok kulit girl2 lain semua cantik2. flawlessss gitu. urghhh
muka saya neh ada je parut2-durjana-kejam-bagai. wuwuwu T____________T
*sedih lagi*
tapi.. takda la teruk sangat. just parut2-jerawat-yg-dulu2 ja. -.-
biasala, time sekolah dulu, muka bermasalah. tak reti jaga. hmph
tak kesahla kan, tapi serius la... saya tak suka. huh T___T
*dan sekali lagi serius, saya tersangat la jujur kan pagi neh ?*

saya teringin gak nak belajar pakai foundation lah, facepowder lah, makeup tuh, makeup neh, and bla bla bla...
tapi masalahnya, saya tatau nak pakai jenis apa.
yg sesuai dengan kulit muka saya neh.
maklumla, kulit muka saya oilyyyyy okay. urghh
damn damn damn. -.-

luckily, saya ada terbaca review2 pasal produk kecantikan neh dekat blog akak yg nama dia GNIE. hihihihi :D
entah macam mana boleh terjumpa pon tatau la kan,
tengah dok google2 tuh, tetiba keluar link blog dia.
so, saya pon terjah2 je la apa yg ada.
and there's a lot of information dalam tuh.
dia ada bagi review2 pasal produk kecantikan.
i mean, yg dia pakai la.
kulit muka dia lebih kurang macam saya la.
err berdasarkan dari apa yg saya baca dekat blog akak tuh la :)
*tapi dia cantikkkkkk woooooooo :D

thanks for the review ye akak :)

and saya rasa macam nak try je apa yg dia suggest,
even saya tatau la effect dia apa kat muka saya neh.
rasa takot-seram-gerun plak bila nak try benda2 baru neh. hahaha T____T
so... ermmmm
korang rasa kan....
what should i do ?

saya teringin nak try pakai foundation yg maybelline punya. yg ape nama entah. angelfit kot nama dia. agak2 okay ke hah ? >< then, nak try jugak facepowder yg maybelline punya jugak, jenis 2way-cake kot ? urghhhh sangat la tak arif menda alah semua neh -.- pastu, BB cream tuh cemna plak eh ? hahahaha
i seem so pathetic-lame-and-whatsoever right ? deng !

sedih sedih sedih T________T


okayla, bye. *bawak diri


P/S : saya nak sambung tido balek ! hahaha :P

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Sunday, October 23, 2011

hey, YOU !


assalamualaikum semua :)

"hey, you ! yah, YOU over there !
i'm calling you, yes yes yes, it's YOU i'm calling !
come right here now !"

naaa, bukan korang la. hehe
saya panggil orang lain tuh.
orang yg dekat hati saya laaa, iyeeee. yg dekat hati saya.
ahakkkkksss !
*gelak mengada ala maria elena. kekeke :p*


actually, saya tatau nak tulis apa,
so saya rasa macam nak merapu sekali lagi.
apa motif kali neh pon tatau la. hahaha :D
harap korang dapat lerr baca sampai abeh entry neh. fufufufu ~

saya kan, saya kan....
saya suka sangat dengar lagu Avril Lavigne. hihihi
especially lagu dia yang tajuk 'I Love You' :)
best sangat, dan lirik dia tuh, i loikeeeeee okay.
macam kena sangat dgn saya punya lovestory. muehehe :p
* tetiba je nak kaitkan dgn diri sendiri, pffft -.-'' *

err korang dah pernah dengar ? kalau dah, takpe la.
bagi yg belum, meh la try dengar,
kalau sedap, boleh la layan lepas neh kan ? hihihi :D





so, amacam ? is it nice ? err NO ?
okayy, up to korang la. bagi saya, best ! buuuuuuuu !!!! ><

and i really want to dedicate this song to my beloved MH :) ♥♥♥

" I LOVE YOU SO MUCH DEAR ! "


errr err, okaylah. rasa macam dah ke arah lain je entry neh.
tamau la cakap banyak2....
nanti kena sepak-terajang-penumbuk plak -.-
btw, thanks for readinggggg all my sayangggs

okay, bye !


P/S : cuti semester sangat membosankan ! zzzzzz -.-''

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Friday, October 21, 2011

which one do you prefer ?

"hye sayang. i rinduuu you sangat !"
*pelempang mau ? hahaha*

assalamualaikum korang semua :)
sihat ? dah makan ke petang2 neh ? ahaks ~
actually saya takda soalan nak tanya,
thats why yg merapuuuuu tanya bukan2 kat korang. kekeke :p

okaylah, back to our topic today.
what do i mean by "which one do you prefer ?" actually ?
does it means about BOYFRIEND ?


naaaaaaaa ! wrongggg answer. hahaha :D


actually, i would like to talk about TEXTING or CALLING.
and WHICH ONE DO YOU PREFER the MOST ?
ahaa, okaylah. cukup la sampai situ saya berspeaking.
mentang2 la saya dah lepas muet are tuh. kekeke :p
so, saja mengada-taik-hamster nak speaking kat sini even saya tau ENGLISH saya sangat tak okay !! urghhhhh -.-'''


*kembali kepada tajuk utama*


err bagi saya la kan, saya suka call lagi dari text :)
nak tau sebab apa ?
sebabnya, saya sangat malas nak text orang. seriously.
kalau text pon, saya tetap text jugak.
tapi takda la non-stop 24/7.
gilaaaaaa cemtu. hahahaha

zaman saya asyik dok bermesej dah lama abeh.
sekarang neh saya tak berminat langsung nak mesej.
bukan apa, kalau mesej selalu pon, nanti boring jugak kan ?
balek2 tanya benda yg sama jugak hari2.
bosannn kan ? kan ? kan ?
lucky me, my MH pon jenis yg lambat-reply-text-or-tak-balas-langsung-pon-ada . tp, saya tak berapa nak kesah sangat pasal tuh (padahal sebab dah biasa), dan saya sendiri pon jenis yg bukannya rajin balas mesej. kadang2 tuh, handphone neh apa fungsi dia pon tatau. senyappppp ja. kekeke :p

thats why i prefer calling rather than texting.
kalau call kan senang ? teros cakap je apa benda yg nak cakap.
tak payah la nak taip segala bagai dalam text. kekekeke :p
tapi kalau nak call pon, bukannya hari2. ikot jugak la.
kalau everyday, every seconds nak cakap,
tak ke jemu-bosan-nak-mati nanti ?
lagi satu, bergantung jugak dengan kredit kita ada banyak mana. xD
kalau takda kredit nak cakap, tak guna jugak. hahahaha

so, thats my opinion la.
pendapat orang lain2 kan ? mana nak sama.
bak kata pepatah, 'rambut sama hitam, hati lain2'. ye dak ? kekeke :P
-ada setengah orang suka call dengan mesej sekali.
-ada setengah tuh, suka call ja.

-ada setengah lagi, jenis yg suka mesej non-stop 24/7.

perghhh. yg jenis ketiga tuh bagi saya sangatla bosan. hahahaha
*padahal dulu time sekolah menengah buat jugak =.= *
okaylah, cukup la sampai situ saya merapu-merepek-membebel.
walaupon saya sendiri pon kurang pasti apa motif saya tetiba buat entry pasal neh. macam hape entah. agaknya, korang ada tak rasa2 nak penerajang ke ? pelempang ke ? hahahaha :D

okay, BYE !



P/S : sekarang neh kan, saya tersangatla addicted dengan game "the sims social" dekat facebook tuh. hahaha :p



Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Monday, October 17, 2011

sometimes, i wonder..


assalamualaikum kepada semua tetamu yg hadir di blog yg tak seberapa ini. buat pertama kalinya, saya ingin menyampaikan sepatah dua kata kepada anda semua, dimana saya mahu mengucapkan ribuan terima kasih di atas kunjungan anda di blog saya selama ini.

opsss. hahaha abaikan, abaikan je ye apa yg saya mengarut kat atas tuh ? maklum la, hati tengah rasa 'tak sedap'. haihhh T______T
saya nak reyau boleh tak ? nak reyauuuuuuuuuuuuuuu !!!
tapi, malas lah. tak kuasa saya, saya dah penat reyau2 neh.
dari saya reyau, baik saya main game ke ? tengok drama ke ?
kan ke bagussss tuh dari saya membuang ayaq mata neh. hmph !
tapi... korang tamau tanya ke...
nape saya tetiba rasa 'tak sedap' neh ?
elelelele, sure ke nak tau ? ke saja nak amek hati saya jeeee ? kekekek :p

" hoih ! cepat la cerita. pukui mau ? "

pffffft. garanggggg kot org2 skrg. takot aihhhh -.-''
yela yela, saya nak cerita la neh.
ermmm korang pernah dengar ayat dalam gambar bawah tuh ?


sumber : Best Quotes


so, kalau korang pernah dengar/baca/tengok/tulis ke hape kan,
ape pendapat korang dengan ayat tuh ?
bagi pendapat saya la kan, saya setuju sangat dengan ayat tuh. :)
tapi, sekarang neh saya bukan nak cakap pasal,
'what women should know'.

its actually about 'what MEN should know'.

macam dalam ayat tuh kata,
'a woman who truly loves you will angry at you for so many things, but will STICK around'.
agaknya korang paham la kan, so tak payah la saya nak translatekan lagi. hihihi
*saya malas nak translate, lalala*

so, bagi saya... mmg betul pon perempuan macam tuh.
walau marah macam manapon, tacinggggg tahap gila babooon ke,
rasa macam nak p bunuhhhh or whatsoeverlah kan,
dia still tetap akan bersama dengan pasangannya walau apapon yg berlaku.
itupon kalau perempuan tuh betol2 sayangkan/cintakan pasangan dia :")

haa, senang cakap, biar saya jadikan diri saya sebagai contoh utk ayat diatas tuh.

macam saya kan, kalau saya rasa marah or tacing ke,
saya takkan cakap, tapi akan nampak dari perbuatan saya sendiri.
i mean dari cara saya cakap or tulis. hihihi
tapi even marah macam mana sekali pon saya dekat bf,
after that, konpem saya akan cool dengan sendiri bila saya dengar suara orang yg saya sayang tuh :')
teros hilang rasa marah tuh, konon tadi cakap nak ignore dia la kan, tapi tuh semua kononnnnnn ja. last2, saya sendiri yg coool down balek.
serius, saya tak tipu. saya pon tatau kenapa. hahaha

apa motif saya cerita pasal neh pon saya tak paham.
sebab apa eh saya cerita kat korang ? hahahaha :p
*rasa macam nak penerajang pon ada budak neh. errrrr*

eh eh eh jap. saya nak buat iklan jap.
jangan marah/muntah tau ???

dear MH,

awak, awak tau kan saya sayang awak ?
walau macam mana pon saya sakit hati ke, marah ke, tacing ke dekat awak,
tapi saya nak awak tau,
that i will always be beside you forever.
*malas nak tulis dalam BM, takot rasa macam mengada-taik-hamster plak kan ? hahahaha*

"its doesnt matter how much you hurt me,
because in the end,
YOU are the person that always make me fall for you."

iloveyou MH. xoxo

haha, korang pejamkan je la mata ye.
jangan baca ayat kat atas tuh.
sebab saya tau, konpem korang rasa geli2 kan ? kekekeke :p
alaa, bukan selalu saya jiwang2 dalam blog neh.
sekali sekala apa salahnya kan kan kan ? haha

" dush dush dush ! hamek kau ! "

okaylah, cukup la sampai situ.
serius saya rasa lega lepas dah cerita kat sini :')
thanks untuk sesiapa saja yg baca entry saya sampai abeh.

a kiss for you, MUAHX ! kekekek :P

bye !


P/S : muet makin dekat, tapi sekarang dok kemaruk main game.
adesssss la -.-''


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Friday, October 14, 2011

please stop animal abuse !


assalamualaikum semua. apa khabar ? sihat ? dah makan ? dah pegi jenjalan ? dah dating ? dah mandi ? dah marah ? okay, stop.
hahaha, saja nak buat annoying sket. pffft -.-
okaylah, saya malas nak cakap banyak.
just nak buat entry pasal 'penderaan haiwan' @ 'animal abuse'.

tadi time saya tengah online facebook,
saya ada la nampak kat home saya pasal satu 'wallphoto' neh,
serius saya cakap, saya sedih tengok gambar tuh.
awak2 semua nk tengok jugak ke ?
tapi saya rasa mesti ada yg dah tengok dah gambar tuh.
tak kesah la kan, saya nak tunjuk jugak ! :p


sumber asli : oh! meow


haa, gambar tuh la yg saya tengok.
serius saya sedih sangat dengan kekejaman manusia terhadap haiwan sekarang neh. apa nak jadi la. haihhhhhhh
apa la salah haiwan2 tuh sampai manusia sangggup buat cemtu dekat haiwan ? T________T
korang tak rasa pape ke ? tak sedih ke ? wuuwuwuwuwu
*kalau tak rasa pape tuh, mesti hati kering kan ? haha :D*

bila tengok gambar tuh,
yg paling menyayat hati saya nak tau apa ?
'muka si ibu kucing' :')
muka ibu kucing tuh macam sedih sangat.
dia macam faham je yg anak2 dia da mati.
tapi dia still jilat anak2 dia even anak2 dia da mati kena bunuh !!
thats so cruel !! seriously !!! T____T
kalau saya nampak orang yg dera haiwan tuh depan mata,
sure saya da tendang2 org tuh sampai lembik.
biar saya pulak yg jadik kejam utk haiwan2 tuh. hohohoho
*emotional lebih plak kan saya ? pffft -.-*

walaupon saya tak bela kucing kan,
tapi saya paham perasaan tuh.
sedih sangat2. saya harap org yg buat cemtu dekat haiwan akan dapat pembalasan dia dekat akhirat nanti :) insyaALLAH !

akhir kata dari saya, SAYANGILAH HAIWAN even korang tak suka haiwan tersebut. okay ? i'm seriously against animal abuse !!! :)

okay, byebye peoples.


P/S : ujian muet makin dekat, preparation langsung takda ? demmn -.-


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Friday, October 7, 2011

hola hola hola :D


wopppps. lama kot tak jenguk2 blog saya neh. haha
serius tersangattttt lama ><''
sebabnya, i kinda busy with a lot of things.
but luckily, semester neh da abeh.
so, saya dah tak busyyyyyy !! hooorayyy !!!
boleh la saya online, update blog dan sebagainya, yippppeee !! hihihi

"tediaaaa, suka sangat noh ? pfft -,- "

hepppp, mestilah suka. boleh buat apa2 saja tanpa banyak masalah. muahahaha
errrr 'tanpa banyak masalah' ? harap2 la ye :)

ahaaa, anyway, saya tamau bebel banyak2 kat sini.
just nak story pasal satu movie yg saya tengok hari tuh.
actually movie neh rasanya dah lama kot keluar.
and... maybe saya je kot yg ketinggalan ? pffft whateverlah kan.
yg penting saya nak story jugak !!! hmph


"story la cepat macikkkk oittt, penat aih dok tungggu. =.= "


ya ya ya ya, nak story la neh. haih
haa, korang pernah tak tengok cita neh,
' A CRAZY LITTLE THING CALLED LOVE ' ??
neh cita THAI kot. serius besssst. hihihi
dah la lawak, pastu boleh plak nak last2 ending tuh dia buat saya reyauuuuu. hahaha :(
pastu pastu pastu kan, yg klimaks tuh kan......
errr bukan cita dia actually, tapi....


HERO dia. HAHAHAHAHA
gila mata keranjang saya neh kan ?
tengok movie ka tengok HERO ? aaaah, pedulikkkk la.
yang penting hero dia hensem kotttttt. i loikeeeeee. hehe
hensem dan comeyyyy. aww aww awww. sukaaaaaa sesangattttt.
*gila angau dah saya neh, mampuihhhhhhhh*

sudah2, sket2 la angau tuh, toksah dok tunjuk sangat.
nanti org kata galak. kekekekeke :p
alah, angau kat artis ja pon, bukan kat orang ?

"errr, artis tuh bukn ORANG ka ? pffffttt =,= "






" hero yang neh yg buat saya cayaqqqqqqq. hahahaha sukaaaaa"


errr, tak ~! hahaha
okay lah kawan2, sampai situ je lah.
saja nak membebel kat sini, nak tunjuk kata saya update jugak at last, bukan tak update langsung. kekekekeke :p

bye bye !!!



P/S : at last, sampai jugak rumah :)
boleh rest sepuas2nya sebelum exam MUET nanti. uhuksss !


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Friday, July 22, 2011

serius saya mau itu 'barang' !!!


assalamualaikum dan selamat petang semua. :)

haha, title entry saya kali neh cam hapa lagi kan ?
korang jangan salah anggap plak ye,
'barang' yg saya maksudkan tuh ialah....


jeng jeng jengggggggggg ~~~~







HAMSTER !! hihihi >.<





okay, kalau korang ada baca entry saya yg lepas² --> entry neh
korang mesti tau kan yg saya sebenarnya dah ada hamster.
so, kenapa saya nak hamster lagi ?
korang tak rasa pelik ke ?
awat la saya nak hamster berlambak² kat rumah neh.
satg mama saya gak yg bising. HAHAHAHA

actually, memang la saya nak hamster.
tapi.... saya nak SPESIS yg baru.
sekali lagi saya ulang, saya nak spesis yg baruuuuuuuu ! hahaha
nak tau spesis hamster yg cemna yg saya dok berkenan sangat tuh ? nak tau ? nak tauuu ???
meh kita ramai² skrooollllll bawah ok ? hihihi :D






tadaaaaa !!! ~~~~~



SYRIAN HAMSTER



serius hamster jenis neh sangat comey.
geraaam geram gerammmmmmm sangat² tau !! haha
dah la besar, pastu bulu dia plak.. urghhhh
kalau saya dapat yg jenis neh, jaga la.
abeh hamster tuh saya picit² sampai penyet. kekeke :p
haipp, takdalah. gurau ja. tak sanggop saya nak buat menatang comey neh cemtu. hishhh saya tak kejam lagi ok. hikks
serius saya nak jenis neh !!!! ada sapa boleh bagi free tak ? wuuuuuuuuuuuuu T___________T
ceh, macam la ada yg nak bagi. pftttt -.-''
nak kena la p carik, pastu beli sendiri. okay ?
*ingatan untuk diri sendiri ja, kekeke*

takpa la, nanti saya da ada duit,
saya beli hamster jenis neh DUA PASANG.
biaq depa boleh mengawan, pastu dapat baby² yg comeyyy. grrr
pastu, saya nak beli sangkaq yg paling besaq untuk depa. hmphh !
baru puas hati saya.
tapi... entah bila la saya boleh dapat, kan ? -.-''

tak kesahla, yg saya tau, saya MESTI AKAN DAPATKAN jugak hamster neh. just wait and seeee !! hihihih :)
*berkobar
² semangat saya. heh*
ahaa, tapi kan, member saya cakap,
hamster jenis neh kuat makan -.-''

sebab tuh badan depa besaq. HAHAHAHA
ahh, saya tak kesah itu semua, pedulikan.
selagi boleh sumbat dalam mulot depa,
saya bagi makan sampai obes !! :P

so, SYRIAN HAMSTER. tunggu la saya ok ? HAHAHAHA

eh eh eh, saya asyik sebot spesis lain ja sampai saya terlupa hamster yg ada kat rumah neh. dun worry ok sayang, saya tak lupa kat hampa laaaa. hehe :p sayanggg hampa lebih sebab hampa my Mr. Alien yg bagi, ok ? so, hampa lagi SPECIAL. muehehehe :p


i just LOVE HAMSTER so much ! :)




P/S : esok kena balek MERBOK dah, demmit ! hmphh -.-''


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Tuesday, July 19, 2011

kalau la awak tau.. :')


"maaf, entry kali neh berbaur jiwang-karat-cintan-cintun-buat-orang-menyampah-bila-baca HAHAHAHA"


hye semua, how's your today ? is it good ? :)
i hope everything just fine. hihihi
actually today, i would like to talk about something.
something that comes out from the bottom of my heart.
something that not all peoples know or understand.
something that only me know the feelings.
sounds really sad right ? its just, i dunno why i'm being like this.
am i being such a pitiful young girl ? am i ? *sigh

hahaha, sudah² la speakingnyaa tuh cik kak.
entah apa yg saya merepek pon tatau.
toksah dilayan sangat ok ? :D
entry kali neh, saya nak cakap asal seseorang.
tapi.. entahla. saya tatau sama ada saya patot ke tak bercerita dalam neh.
if saya rasa macam tak patot,
maybe saya akan delete entry neh balek. :')



dear awak yg saya sayang,

awak, awak tau kan saya sayang awak sangat² ?
even awak buat apa pon, saya tak kesah.
sebabnya, saya sayang awak sangat. serius.
bila awak tanya, kenapa saya sayang awak,
saya takda jawapan nak bagi kat awak.
sebabnya, saya takda alasan/jawapan kenapa saya sayang awak :')
tapi, entah kenapa.. sejak² kebelakangan neh,
saya selalu rasa sedih. sedih bila saya fikirkan tentang awak.
padahal takda apa pon, cuma.. entahla.
saya banyak fikir yg negatif². sorrry awak :(
saya tamau fikir tuh semua, tp otak saya neh degil.
bila saya fikir pasal awak je, mesti saya akan menangis.
awak baik. serius. awak baik dekat saya.
awak bagi macam² kat saya.
saya sangat hargai semua benda yg awak bagi.
tapi awak nak tau something tak ?
dalam banyak² benda yg awak bagi kat saya,
saya paling hargai awak tau. serius, saya mengaku. :')

tengok, saya da menangis lagi. padahal saya cuma mengarang je pasal awak dalam entry neh. nampak sangat saya sayang awak kan kan kan ? :)
saya tak kesah kalau semua orang kata saya neh terhegeh² kat awak,
saya tak cantik, tak lawa macam org lain.
awak pulak handsome-comey-segak,
tp.. saya tak peduli tuh semua, yg penting..
saya tau apa yg saya buat, apa hati saya rasa.
kalau la awak tau apa yg saya rasa.. kalau la kan :)
tapi sejak² akhir neh, awak selalu busy.
awak takda masa untuk saya. saya tak kesah tuh semua,
cuma saya harap awak tak lupa saya.. :(
saya jauh dari awak, awak pon jauh dari saya.
*padahal bukan jauh mana pon, haha*
kita bukan senang nak jumpa, kan ?
kalau nak jumpa, banyak halangan dia.
orang tak suka kat kita dua, tapi kita sabar je kan ? :')
awak always ada bila saya rasa sedih,
tp sekarang tak macam tuh.
awak dah busy T__________T
so, bila saya sedih, saya tatau nak mengadu kat sapa lagi.
saya tau, saya ada kawan² yg lain lagi,
tapi saya nak jugak ngadu dekat awak. :(
takpa lah, nak buat macam mana kan ?
awak busy, so saya redha je lah. hahahaha
even hati saya neh selalu ja rasa sedih, sunyi. hmph

haih, apa la yg saya merapu neh kan awak ?
selamat la awak tak baca blog saya. legaaaaaa saya. hikhik :D
tapi..kan awak.. saya nak awak ingat satu je tau.

" whatever happens between us,
i'll always love you till my last breath :') "



fuhh, apa la entry mengarot neh.
harap² takda sapa baca sampai habeh,
nanti tak pasal ada yg muntah-hijau-keluar-bangkai-katak
kekekekekeke :p

thanks for reading uolss, love youuuuuu :)




P/S : cuti da nak abeh, ohhh TIDAKKKK !!!


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Monday, July 18, 2011

cupcakes yg comey :)


assalamualaikum dan selamat pagi semua :)

haha, apa ye nak tulis pagi neh ?
tadi rasa macam ada banyak benda ja nak cita,
tp.. tetiba jadi blank. haaaih T__T
kadang² tuh bila tengok orang lain update entry,
rasa jeles la plak. sebabnya kita nak jugak update,
tp tak berupdate pon. HAHAHA T__T

okay, so sekarang nak mulakan cerita yg mana dulu ya ?
kita buat entry pendek ja lah untuk hari neh, ok dak ?
entry pasal Mr. Alien yg comot tp comey neh. ekekeke :p
*mampoih saya kalau dia baca blog saya neh*

minggu lepas kan, saya ada la order cupcakes kat sorang girl neh.
sebabnya, mmg dari dulu lagi saya nak order cupcakes kat dia.
serius cupcakes dia mmg sangaaaaaat² comey. *geraaaaam
tuh yg buatkan saya lagi tertarik nak order cupcakes kat dia. hihi
so, lepas da borak² ngan dia kat fb,
saya pon order la cupcakes kat dia.

saya order untuk my Mr. Alien. ngeee :D
saja² order, takda sempena hari apa² pon. hahaha
*perabih duit ja tau, haih =.=*
tapi tak kesahla, bukannya selalu saya buat cemni.
1st time kot order cupcakes kat org. hihi
selamat la cupcakes girl tu buat comey² belaka.
harga pon berpatutan la.
dan dia siap buat untuk delivery sekali kot.

alhamdulillah, saya tengok bisnes cupcakes dia sangat laku :)

tp untuk cupcakes saya, dia takda la buat delivery,
bagi by hand ja.

alang² boleh bagi by hand, baik bagi cemtu ja kan ?
senang pon senang, tayah nak tunggu depan rumah.
tunggu pacik posmen datang. kekeke :p
so, hari khamis lepas (14/7/11),
saya pon dapat cupcakes yg saya order tuh.

dan saya sangat puas hati even girl tuh kata cupcakes dia tak berapa nak menjadi sangat. haha tak menjadi apa, kira ok la tuh. comey ja saya tengok ^^
after that, saya bagi dekat my Mr. Alien.
walaupon my Mr. Alien neh bukannya suka sangat benda² manis neh. actually saya ja yg suka =____=''
tapi saya peduli apa, saya bagi jugak. HAHAHAHA :D
tatau la rasa cupcakes dia cemna, teringin gak nak rasa.
are tuh tak sempat nak rasa sebab my Mr. Alien kena balek cepat, dia ada program kat kampus. haaaih T_________T
selamat la saya sempat amek gambar cupcakes tuh even taleh nak merasa/makan. wuuuuu
takpala, lain kali saya boleh order kat girl tuh lagi. hihihi

errr asyik dok cerita pasal girl tuh,
tapi tak reti nak bagitau nama dia. aiyooooo

sorry², girl tuh nama dia CIK ALIA :)
kalau rasa nak tempah or usya² cupcakes yg dia buat,
korang boleh la pegi kat page neh --> ALIA SYED

lastly, meh saya nak show off sket gambar cupcakes yg saya bagi dekat my Mr. Alien.
tadaaaaa ~~~~ hihi


" gambar takda kualiti, maklum la henpon murah ja T____T "



amacam ? comey kan cupcakes cik Alia buat ? hihihi
banyak lagi design yg dia boleh buat,
tapi saya pilih design angry bird :)
hmm rasanya cukuplah sampai sini ja.
nanti saya cerita lagi ok ?
thanks kalau korang baca entry saya sampai abeh,
even saya banyak merapu. haih T___T

bye bye uolss, muah ! :)




P/S : dapat cuti seminggu sebab midterm break, tapi bila dok rumah, haram satu keja apa pon tak jalan. hishhhhhhhh T____________T


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Sunday, July 3, 2011

what to do ?


hye guys !! :)
its been a while right ?? *sigh
i'm sorry for not updating my blog,
i've been so busy with my study and bla bla bla.. :D

"errr, tetiba saya speaking london neh pasaipa ?"

sorry sorry, saya saja ja nak menggedik kat blog neh.
dah bersawang sangat2 saya tgk, haaaaih T_____T
serius dah lama tak tulis entry,
bukan apa, sebabnya saya takda idea,
lepas tu saya busy sampai tak ingat yg saya neh ada blog ka dak, hahaha =.=''
ok ok ok, abaikan apa yg saya merepek tuh.

so, sekarang neh saya nak cerita pasal apa eh ? *pikir
seriussss takda idea neh, cemna ??? T_________T
takpa la, saya tutop blog then tido, abeh cerita. kan ?
HAHAHAHAHAHA =.=''
errr saya merepek lagi. SORRY

"hey macik, jangan merepek lagi !
sila mulakan cerita anda ok ? grrrr *marahmarah"

ya ya ya, saya mulakan cerita saya. T_____T
pada suatu hari.. ada seorang budak comey yg bernama momo..
eh eh eh.. errrrr HAHAHA ok, saya gila. demmm =.=
idea oh idea. mai la kat kepala otak neh.
jangan la bagi org marah kat sayaaaa, wuuuuuu T_______T

opssss ! okay, idea dah datang dengan cepatnya. muahahaha



..........................
..........................
..........................
..........................
..........................
..........................
..........................
..........................



"hoih budak ! mana ceritanya ?
lu jangan bikin gua panas ok ? grrrrrrr"

eh, tuh bukan cerita ka ? ohhhhhh, tuh titik2 ja,
kira cerita la jugak kan, taip la jugak kan ? agagagagaga xD
sorry sorry, saya gurau saja.
serius takda cerita,
td rasanya berlambak ja benda nak cerita kat sini,
tp disebabkan cerita itu terlalu sulit selulit selit silat,
so saya terpaksa batalkan niat saya nak bercerita kat sini.
biarlah saya sorang saja yg tau.
*tetiba mood sedih, hahaha

saya malas. malas dan malas.
sekian terima kasih. =.=''



P/S : bila laaaaa DIP saya nak abeh neh ?
bosaaaaannya nak tunggu abeh ! grrrr


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Saturday, May 21, 2011

15 things I hate about you.



morning peoples.
today i didnt feel like writing at all.
just a simple entry for you guys,
a short entry... errr i guess ? hahaha :D
its nothing personal,
just my feelings towards Mr. Alien Hijau. ahakkkks ! >.<
*blushingggg*





so, korang. korang semua mesti da penah tengok kan movie omputih kat atas tuh,
'10 Things I hate about you' .
tipuuu la kalau tak pernah tengok. kan kan kan ? :p
actually, cita neh da lama da kuar,
tahun bila tatau. tp so far, cita neh best la jugak.
layaaaaaan ja. hahahaha :D
part yg paling best, bila heroin tuh tulis pasal '10 things i hate about you' untuk si heronya. a poem actually. ekekekeke :p
tp sweeeet ja lah ^^
kalau ada yg ta penah tgk lagi, try la tengok.
tak rugi pon, takda aih aksi2 18sx dalam cita tuh, muahahaha xD
*maksud yg sgt dalam eh ? lalalalala*

okay, kat bawah neh version yg saya tulis pulaaaaak.
saja menggedik nak buat gak,
korang tamau baca, takpeee. ta kesah, ekekeke :p


'15 Things I hate about You'

1. I hate it when you always make me smile.
2. I hate it when always make your GAME as your number 1.
3. I hate it when you're always teasing me.
4. I hate it when you make me laugh even worse you make me cry too.
5. I hate it when you're staring at me.
6. I hate it when you didnt call me or text me.
7. I hate it when you call me MARIO.
8. I hate it when i feel jealous over something about you.
9. I hate it when you ignore me all day long.
10. I hate it when you always make me missing you.
11. I hate it when you make me fall in love with you.
12. I hate it when i saw your smiling face.
13. I hate it when you hold my hands.
14. I just hate you sooooo much.
15. But mostly, I hate the way I DON'T hate you when you do all the 14 things at me :')

ada rasa nak muntah ? sila sila silakan :D


hahaha, jiwang nak mati kan ?
so, korang boleh muntah-berdarah-kuar-warna-hijau -_____-''
sorry eh kawan, entry merapu ja pagi neh.
jangan marah naa kalau tetiba ja anda terasa menyesal baca entry saya sampai abeh. hahahaha :D
ok, take care and see you again next time ! bye



P/S : korang pernah tgk video 'sayabenciawakbuatsayajatuhcinta' hasil buatan CST production ? haha, kalau belum.. p la try tengok. sweeet ja video tuh, lebih kurang cam movie omputih tuh la. ekekeke :P


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Friday, May 20, 2011

rutin harian.

"actually gambar neh takda kaitan pon ngan entry, wakakaka"


warrrrgggggghhhhhhhhh !!!!!

haha, sorryyy. sawan sket petang2 neh -___-''
bosan kot dok rumaaaah bila cuti semester neh. grrrrr
balek-balek keja saya bila dok rumah,

1. download + tengok K-drama, J-drama, Anime, segala-bagai movie
2. online Facebook, Blogging
3. MAKAN <--- wajib -__-''

huh, korang baca pon bosan kan ?
actually, saya takda la kuar jenjalan cam korang bila time cuti sem neh,
just dok rumah diam-diam. demm.
serius jeles bila tgk org p sana sini.
tapi nak buat cemna,
nak p jenjalan pon..
duit takda lam poket, baik takyah kuar kan ? T____T
sedih kan ? takpaaaa la, redha ja laaa.
dok je la umah neh, teman mama & adik.
*ayat pasrah wey, haha*

sebab tuh keja saya deret layan movie, drama, dan anime sampai bosan-jemu-nak-mampuih-tatau-nak-buat-apa-dah
nak dating plak, Mr. Alien Hijau tuh dok jauuuuuh.
kesian plak nak suro dia dtg kat tempat pedalaman saya neh. *sigh
kalau nak dating ngan dia pon,
kena tunggu balek Sungai Petani dulu laaa.
dekat la sket, HAHAHA
*gelak gatai, cehhhh -____-'''*

sudah sudah, apa cerita pasal Mr. Alien pulaaak.

haa, lagi satu kan korang.
bila da dok rumah neh kan,
makan for sure tak berhenti. ohmyyyyyy ~~~
T_______T
senang cakap, kalau nak makan tuh ada ja sumberrrnya.
tak payah lagi susah-susah cam dulu.
time dok uma sewa, sehari sekali ja makan.
saya ulang ya kawan-kawan.
sehari sekali ja makan.
heaven kan bila dok uma ? -____-'''

pastu, bila berat badan naik.. haaaaih
mula la nak bising, gemok lah apa lah.
tapi bila time makan, tak reti nak dieeeet. urghhhh
keja menternak lemak sana sini. so, padan la muka saya.
bebaaaaai kot ? HAHAHA <--- gelak tak ikhlas
sorry la kawan, neh saya bebaaaai + bebel kat diri sendiri -___-'''

so, conclusionnya.. jangan la jadik cam saya.
bosan sendiri. hahaha :D
entah apa motif saya tulis entry pasal neh pon tatau la. adoi
sorry la kawan, mesti korang nyesal kan baca entry saya neh sampai abeh -__-''
takpa la, nanti saya belanja korang gula-gula seposen ok ? haha

rasanya cukuplah sampai sini, nak blah dulu.
nak makan lempeng pisang buatan sendiri.
entah apa rasa pon tatau.
haaaa, tengok tuh. tengok laa wey.
MAKAN lagi kan ? urghhhhh bebaaaaai ! T_____T

hahahaha sudaaaah la, bye korang !



P/S : cuti semester tinggai lagi seminggu ja, haaaaaiyooo -__-''


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Monday, May 9, 2011

serius saya mengidam !!


tolonggggg la, pleaseeeee please pleaseeee pleaseeeee.
saya mengidam neh, tersangat-sangat mengidam. tau tak ?
selagi tak dapat, selagi tuh laaa asyik dok mengidam :(
ada sapa-sapa yg boleh tolong saya tak ? wuuuu wuuu
T_____________T


"woi woi woi ! ang dok mengidam apa wey ?"

"entah, takda angin takda ribut, tetiba ja mengidam"

"pregnant ka wey ? HAHA"


caisssssh, ada pulak pregnant. haha
kalau mengidam ja, ingat pregnat. apa kejadahnya. -.-''
saya pon nak gak mengidam, alaa.. cam la korang ta pernah mengidam2 neh, tak ke gitu ? agagagaga :D
saya mengidam laaaa. mengidam nak makan ! urghh
saya mengidam sangat nak makan kek Secret Recipe :(
kalau lebih lanjutnya atau secara detailnya,
*hoih, sama ja okay, aigoo*
saya mengidaaaaaaam kek SR Chocolate Indulgance.
macam dalam gambar kat bawah neh.


saya nak nak nak nak nak nak nak !
saya nak jugak kek dalam gambar kat atas tuh ! T_T
tak kira ! kalau tak, saya lari dari rumah.
tetiba ja nak lari, sawan ke hape budak neh. kahkahkah
T__________________T

boleh tak sapa-sapa tolong belikan ?
kalau dapat satu slice pon jaaaaaaadi la.
tediaaa, punya la mengidam. kan ? haha
tapi... kalau ada yg nak sponsor SATU BIJI kek pon takpa gak ? ekekekeke :p
ceh, macam la ada org nak bagi cemtu ja kat aku kan ? haih -.-

napa la kat tempat saya neh takda kedai secret recipe ?
kalau ada pon, jaaaaauh sangat. haih
kalau sebelah rumah saya, takpa la jugak.
errrr bukan sebelah rumah, maksud saya,
kalau dekat2 dengan tempat saya tinggal neh, hahahaha :D

haissssh. cemna neh ?
takpa la, sabar je la.
tunggu je la superman buat delivery kat saya. haha
mana nak tau, kot2 tengok esok ada orang antaq kek sampai depan rumah.
perghhh. heaven cemtu wey.
tapi..... berangan je laaaa. haih T______T

takpala, nnt bukak sem baru, saya p la cari kek neh.
kalau boleh buat sendiri takpa.
takda la mengidam tahap jebon cemni. agagagaga :D
susah susaaaaah. kalau da mengidam neh kan ?? haihhhh -.-


oklah, yg tuh je nak bebel.
saja nak menggedik heboh kat orang ramai yg saya tengah mengidam kek SR. biaq ada yg tolong mai antaq kat saya kek sebiji. wakakaka xD
sudah sudah, malaih nak meqapu lama-lama.
nak sambong tgk K-drama, My Princess pulak.

bye bye korang ! muah ! :)



P/s : handphone saya sangat dengki bila saya bergayot dengan
Mr. Alien Hijau
! suka sangat terputus sendiri. geqaaaaaam betoi ! grrrr

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)