ღ BLOGGERians ღ

ღ Anda suka Blog ini ? :) ღ

Thank You for LIKING my BLOG dears :) LOVE YOU ALL !!

Friday, October 14, 2011

please stop animal abuse !


assalamualaikum semua. apa khabar ? sihat ? dah makan ? dah pegi jenjalan ? dah dating ? dah mandi ? dah marah ? okay, stop.
hahaha, saja nak buat annoying sket. pffft -.-
okaylah, saya malas nak cakap banyak.
just nak buat entry pasal 'penderaan haiwan' @ 'animal abuse'.

tadi time saya tengah online facebook,
saya ada la nampak kat home saya pasal satu 'wallphoto' neh,
serius saya cakap, saya sedih tengok gambar tuh.
awak2 semua nk tengok jugak ke ?
tapi saya rasa mesti ada yg dah tengok dah gambar tuh.
tak kesah la kan, saya nak tunjuk jugak ! :p


sumber asli : oh! meow


haa, gambar tuh la yg saya tengok.
serius saya sedih sangat dengan kekejaman manusia terhadap haiwan sekarang neh. apa nak jadi la. haihhhhhhh
apa la salah haiwan2 tuh sampai manusia sangggup buat cemtu dekat haiwan ? T________T
korang tak rasa pape ke ? tak sedih ke ? wuuwuwuwuwu
*kalau tak rasa pape tuh, mesti hati kering kan ? haha :D*

bila tengok gambar tuh,
yg paling menyayat hati saya nak tau apa ?
'muka si ibu kucing' :')
muka ibu kucing tuh macam sedih sangat.
dia macam faham je yg anak2 dia da mati.
tapi dia still jilat anak2 dia even anak2 dia da mati kena bunuh !!
thats so cruel !! seriously !!! T____T
kalau saya nampak orang yg dera haiwan tuh depan mata,
sure saya da tendang2 org tuh sampai lembik.
biar saya pulak yg jadik kejam utk haiwan2 tuh. hohohoho
*emotional lebih plak kan saya ? pffft -.-*

walaupon saya tak bela kucing kan,
tapi saya paham perasaan tuh.
sedih sangat2. saya harap org yg buat cemtu dekat haiwan akan dapat pembalasan dia dekat akhirat nanti :) insyaALLAH !

akhir kata dari saya, SAYANGILAH HAIWAN even korang tak suka haiwan tersebut. okay ? i'm seriously against animal abuse !!! :)

okay, byebye peoples.


P/S : ujian muet makin dekat, preparation langsung takda ? demmn -.-


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)