ღ BLOGGERians ღ

ღ Anda suka Blog ini ? :) ღ

Thank You for LIKING my BLOG dears :) LOVE YOU ALL !!

Wednesday, November 9, 2011

obses !


assalamualaikum semua :)

cuba korang tengok gambar kat atas tuh,
pernah tak alami macam tuh ?
kalau ye, korang yang belah mana ? kiri or kanan ?

kalau saya kan... kan kan kan,
saya punya belah kiri kanan T___________T
serius sadissss bunyi dia kan ? wuuuuuuuu
tapi, nak buat cemna..
itulah keadaaan diri saya yg sebenarnyaaaa.
sobsobsobsob T__________T

dalam hati, teringin nak jadi macam yg belah kiri tuh.
tapi.. memang harapan la kan ?
sebab saya bukan macam tuhhhh. T________T
saya jenis yg cepat naik berat badan if makan banyak.
*serius nak reyau, boleh ?*

pastu kan, bila dah makan banyak..
mula la saya risau. risau naik badan lah.
risau badan makin bulat lah,
risau tuh, risau neh, dan memacam risau lagi lah.
sobsobsobsob T______T

tapi tuh la kan, bila dah risau memacam tuh..
exercise tamau jugak buat =_=''
terok kan ? cakap ja nak kurus lah, nak tuh laa, nak ni lah.
tapi... pemalas bila nak exercise. wuuuuu T____T

diet ? diet pon konon je laaaaa. takda maknanya nak diet.
bila rasa nak makan, makannnnnnn.
tambah-tambah sekarang neh pulak tengah cuti semester.
lagi laaaaa kerap makan a.k.a melantak bila dah ada dekat rumah T_____________________T
cakap je nak makan apa, everything depan mata. hahaha !

my mom lagi senang cakap,
"makan je la kakak. selagi boleh makan. awak tuh bukannya gemok mana ponnnnn, so makan ja selagi boleh. nanti bila dah balek merbok, awak tuh bukannya nak makan sangat."
hmmmph. senang je kan my mom cakap ?
maklum la, dulu time my mom muda-muda,
badan mama saya memang slim-fit =__=''
saya jeles tau bila tengok gambar mama saya time muda-mudi.
lawa je badan. wuuuu T____________T
cuma bila umur dah makin meningkat,
badan mama saya tetap kurus, cuma dah berisi sket, hihihi :D
senang hati la tuhhhhh.

tapi, hati anak perempuan dia neh ja tak senang lagi.
bila la agaknya boleh slim-fit T__________T
takpa lah, takpaaaa
nanti masa tuh akan sampai jugak.
*cetttt, nak sedapkan hati la konon ? hahaha!*

MH pon kurus jugak dan dia suka panggil saya tembam =_=''
gerammmmm betol. rasa cam nak geget-geget je dia tuh.
tapi, tapi kannnnn... dia ada kata,
"awak tembam pon, saya sayangggg la."
cetttt. saja kan nak buat hati saya berbunga-bunga ?
grrrrrrrrrr hahaha !

hmph. takpaaaa takpaaaaaa
misi nak turunkan berat badan akan tiba jugak nanti.
masok je semester baru, konpem kena berjimat-cermat kan ?
haa, time tuh konpem kena control makan punya.
hahahahaha :D
*gelak-nak-puaskan-hati-sendiri*

okaylah, nak stop sampai sini.
otak pon dah blur tatau nak tulis apa. pfffttt
mengarut apa pon tatau. penat je korang baca. =_=''

okay, bye !


P/S : errrr nak balek merbok ke ? malas lah T__T


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

4 comments:

hiro said...

tembam aa lawo..kehkeh

ღ Sumomo-chan ღ said...

hiro : ehhh, yekeee ? hahaha :D

apple damein said...

nie mse tulis entry ni nga mkan ke?? hahaha risau yg trlampau tuhla jd menyebab gemok..

ღ Sumomo-chan ღ said...

seriusss ke apple ? T_T