ღ BLOGGERians ღ

ღ Anda suka Blog ini ? :) ღ

Thank You for LIKING my BLOG dears :) LOVE YOU ALL !!

Friday, December 31, 2010

Farewell 2010 and Welcome 2011 :)

neh anime feveret aku selain naruto dan fairy tail :)

as salam semua.

kejap je kan masa berlalu ?
tup tup da nak masok tahun baru.
ta sangka aku masa leh berlalu cepat macam neh.
lepas neh tahun 2010 dalam kenangan je la :')
banyak benda yg jadi sepanjang tahun 2010 neh.
macam macam dugaan yg menimpa diri aku,keluarga dan juga kawan kawan yg lain,
walaupon tade la terokkkk sangat sangat.
tapi dugaan tetap dugaan. kan ?
dugaan yg menguji jiwa perasaan dan pelbagai lagi. ahaks !
*ayat taleh blah betol =.=*

so,nak dipendekkan cerita.
aku malas la nak ulas banyak banyak apa yg jadi sepanjang tahun 2010 neh.
cukuplah aku saja yg tau.
bukannya ada pape yg special sangat pon.
biasa biasa je,macam orang lain jugak :)
tapi..tapi..tapi..
ada la jugak specialnyaaaa. ehemm :D
rahsia rahsia rahsia dan rahsiaaa ~ ekeke ;p

untuk tahun 2011 yg bakal menjelma lagi beberapa jam neh kan,
aku da prepare da wishlists aku untuk tahun 2011.
tatau la leh capai ke dak kan ?
maklom la,aku neh bukannya leh pakai sangat.
cakap je lebih,buatnye dak pon. wakakaka xD
so,wishlists aku for the next year are....

jeng jeng jeng....


1. aku nak matang. matured. ok ? matang dari perangai aku yg macam budak budak neh. maklom la,umur aku pon da nak masok 20 weyyy. bukan belas belas lagi. iskk iskk. T__T so,perangai pon kena la berubah sket. tamau la org asek dok kata aku macam budak budak lagi. hoho

2. aku nak berubah jadik rajin. ulat buku. walaupon aku neh benci ulat kan,tapi disebabkan aku nak jadi rajin..terpaksa la aku bermanja manja dengan ulat. kahkahkah what the heck ? merapu sudah :D

3. pleasee pleasee dan pleaseee. aku nak sangat aku success untuk sem neh. :') chayok chayok !

4. aku nak boipren boleh ? wakakaka serius taleh blah wish aku yg neh. jangan harap la nak dapat boipren. selagi ta dapat boipren korea,jgn berangan la nak dapat boipren. kahkahkah gila punya wish ! mmg taleh pakai langsung yg neh :P abaikan wey !

5. aku nak berjimat cermat wey. ini aku serius ! aku nak start menabung. so,nanti bila cuti sem tadakla aku tercangak sorang sorang tatau nak buat apa. bila kawan ajak kuar,bg alasan byk. duit tadak :D so,padanla muka aku. iskk. T__T so,yg neh aku mesti laksanakan ! jimat + menabung ! haha

6. aku nak turunkan berat badan aku. semuanya gara gara dok uma menambah lemak je. bukan nak p jogging ka apa. neh tak,makan makan dan makan. maklom la chef rasmi kat rumah =.= sedih betol. lemak lemak di badan,anda bersiap sedia ok. tuanmu neh akan membakar kamu tak lama lagi. wakakaka i hope so ! iskk T__T

7. aku nak kurangkan sikap ke-sensitif-an aku ke tahap yg paling bawah sekali. sebab apa tau ? sebab aku neh hati tisu. hati lembik. cepat terasa dan mudah tersentuh. so,aku nak cuba ubah sikap aku yg neh. sebab bila aku emo,aku mudah reyau weyy. pastu dok melayan perasaan sorg sorg. wakakaka. iskk T__T

8. err,ape lagi eh ? tadi bukan kemain cakap da prepare semua. padahal tak pon. haha ok,wish yg kelapan neh.. aku nak kurangkan aktiviti harian aku. aktiviti peberet aku dikala kebosanan keboringan. haha aktiviti apa ? aktiviti meng-online-kan diri. tak kira la sama ada di facebook,blog or mana mana ja. iskk iskk. T___T semuanya gara gara aku nak success untuk sem neh. so aktiviti sosial neh terpaksa la dikurangkan walaupon sedih :'( doakan aku berjaya untuk wish aku yg neh. sebab aku neh bukannya boleh,ta kuat sangat. pantang nampak org lain online,satg aku mula gatai tangan nak online jugak. wuu wuuu. tape ! aku boleh :)

9. aku nak kuatkan lagi semangat aku untuk menjalani kehidupan lepas neh dan seterusnya. pleaseee pleasee. give me more spirit to struggle this sem :') i can do it ! aku kuat dan jangan putus asaaa ! ngee ~

10. aku nak dapatkan semuaaaaa yang aku senaraikan dalam wishlist kat sidebar blog aku tu. aku harap sangat aku dapat ! hehehe usaha tangga kejayaan ! opss,bukan tangga. zaman da moden. so LIF ! hahaha hooyeah !


fuhh,penat ! penat aku menaip dan -
perah otak nak buat entry neh. grr
ta kesah la,neh kan entry tahun baru.
berkorban la sket kan ? wakaka xD
rasanya cukup la aku senaraikan 10 wishlist aku utk tahun 2011 neh.
kalau ikotkan hati,nak senaraikan 100 wishlist.
tapi aku neh kan malas. opss opss !
ingat wish yg nombor dua tuh che kak oi !
taleh nak malas malas lagi. ehemmm :D

oklah,thats all for now.
Happy New Year peoplesss !! :)

bye bye




P/S : esok kena balek Merboulke. serius malaih =.=

P/S/S : kepada sesiapa yg tag saya untuk join contest ka or tag,
soorry la kawan :'( saya mmg tadak masa nak buat semua tuh.
so,mmg ta harap la leh join. haih
sorry once again :')


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Tuesday, December 28, 2010

Happy Birthday to him :)

neh la Alien Hijau wey. comey kan kan kan ? :D

ehem ehem ehem !
untuk pengetahuan korang,
hari neh birthday someone :)
someone yg aku.. err... teeet ! haha
ta kesah la ape pon kan,
yg penting someone neh dikenali sebagai Alien Hijau.
aku suka sgt pnggil dia ngan nama tuh.
sebab apa tau ?
sebab Alien Hijau neh comel mcm watak Green Alien dalam Toy Story tuh. hikks
*mampuih kalau pacik tuh baca,kang perasan abeh =,=*

so,di kesempatan ini..

i just wanna wish you a HAPPY BIRTHDAY dear ! :)
may ALLAH bless you always.
kamu da tua ok ?
so jangan nak perasan budak budak lagi tau. ehemm :D
nasib la kamu da matang.
jangan jadik mcm saya yg ta matang lagi neh. agagagaga
oppss ! terlarik tajuk.
saya harap kamu akan dapat capai segala-galanya yg kamu mahu ok ? :)
pastu,sila tingkatkan lagi prestasi hidup kamu yeh. ceeeewaaah !
*ayat taleh blah kan ? haha*
hmm,saya ingat nak bagi kamu present,
tapi seriusss saya tatau nak bagi kamu apa.
penat perah otak dok pikir nak bagi apa,
last last satu apa pon tadak. haihh
sooorrryyyyy tau :'(
tapa tapa,nanti kamu tuntut present birthday kamu kat saya yeh ?
tuh pon bila kamu balek kedah laa :')
lastly,pleasee take care of yourself lot lot and lot ! haha

HAPPY BIRTHDAY once again !

haa,penat aku buat karangan kat atas tuh.
bukannya Alien Hijau baca blog aku neh pon. agagagaga xD
ta kesahla,janji aku mmg da pasang niat nak buat -
entry special untuk dia.
ehemmm :D
kalau dia baca,mati aku ohh.
aku sure sangat,konpem Alien Hijau mengamok sakan.
paling koman pon,dia maluuuu kot. wakakakaka
aku ta peduli. ta heran. lantak. padan muka dia ! :P
janji aku puas hati. lalala ~ XD
*serius aku kejam bukan ? ahaks !*

oklah,cukup la sampai situ. penat aku. =.=
bubuuyeeee semua ! muahx !

eh jap jap. sebelom aku terlupa kan,
rupanya follower aku da cecah 400 orang.
terkejut aku. ta sangka plak.
ape pon thanks ye korang korang.
coz sudi follow blog cikai aku neh. :")
sayanggggg korang !



P/S : aku skang dok bilang hari nak balek UiTM ja.
demmit ! haihh =.=

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Saturday, December 25, 2010

sedih sedih dan sedih :")


salam semua.

lama kan aku ta update blog ?
serius aku tadak mood nak update ohh.
maklum la,nak update apa kalau idea pon tadak. haih =.=
pastu tambah plak ngan internet dok wat mogok ngan aku sampai seminggu. bengang je aku. grrrr
tapi selamat la lepas tuh internet ok dah,
kalau tak mmg aku potong potong da wayar internet neh. wakakka xD
*macam laa berani weeeyyyy*

ehem. berbalik kepada tajuk entry aku are neh.
kenapa aku sedih wey ? kenapa ?
bukan ada orang peduli pon kalau aku sedih sedih kan ?
*bawak diri laa cmnih.. waaaaa T__T*
ish,takkan la. korang semua kan baik baik.
so mesti ada yg peduli punya kalau budak ta cukup umoq neh sedih. ekeke ;p
ok ok. aku habaq mai kat hampa awat aku sedih nohh.

aku sedih sebab orang orang yg aku sayang semuanya bakal tinggalkan aku.
sedihhhhhhh. seriuss sedih :'(
memang la depa ta tinggal aku jauh mana pon,
tapi hati aku neh tetap sedihh. sensitip sgt ohh.
tatau pasaipa. napa aku jadik cmnih. arggghhhhh.
sorry la. aku bukan nak emo ka apa.
tapi aku tetap rasa sedih. taleh nak buang.
pleaseee help me.
cmner nak buang perasaan sedih neh ?
serius hati aku sakit.
kalau makan gaviscon pon belum tentu leh hilang.
lambat nak ilang kot. :(

hmmm... tapalah.
nak buat cmna kan ?
depa p jauh jauh pon,
sebab ada keja. ada tujuan kat sana.
bukan p buat apa pon. kan kan kan ?
*hoih,nak sedapkan hati sendiri ka che kak ?*
ta kesah la ! hampa p la jauh jauh pon !
aku ta kesah ta kesah dan ta kesah !
cuma satu ja aku mintak,

"please jangan lupa aku"

tuh ja aku mintak. ok ?
tak banyak pon :')
harap hampa leh tunaikan permintaan aku yg satu neh.
pastu kalau da p jauh jauh tuh,
sila jaga diri ok ?
jaga makan minum.
jangan nakal nakal sangat.
solat jangan tinggal tau !
tuh yang penting. hehehe :D
dan tolong tolong tolong jangan lupa aku.
serius aku takot kalau hampa lupa aku kat sini T_T
harap harap tak la. ok ? onegaishimasu ! iskkkk.

rasanya cukuplah aku bebel smpai sini.
malas nak tulis da. mood tetiba larik.
rasa nak nangis pon ada. arghhh.
sayonara my bestfriend and Alien Hijau :')

may you happy always ~ take care !



P/S : sem baru da nak mula.
tamau balek sanaaaa !!! grr


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Saturday, December 11, 2010

ohh,si awek cun Taylor Swift !!

haih. cantik bebenor Taylor Swift neh. grrr :D

salam semua.

Taylor Swift. sapa ta kenal awek-comel-lawa-cantik neh ?
tipuu sangat la kalau hampa ta kenal.
tambah tambah kalau artis cun cmnih. kan kan kan ?
hmmm,lagu lagu dia semua best tau.
aku memang peminat setia awek cun neh.
semua lagu dia aku suka dan layannnss.
lagu yg selalu aku dengar dan
paling kerap bermain kat playlist aku ,

Speak Now
A Place in This World
Love Story
You Belong With me
The Story of Us
The Way I Loved You
Today Was a FairyTale

haa,yang tuh la selalu aku dengar :)
tapi...
dalam banyak banyak lagu dia tuh kan,
lagu dia yang paling paling paling aku suka nak tau apa ?
aku paling suka lagu dia yang neh,



Taylor Swift - A Place in This World


serius aku suka lagu neh.
aku suka lirik lagu dia.
kenapa ???
hmm..sebab lirik lagu dia neh betol betol menggambarkan diri aku yg sekarang neh.
betol betol kena dengan apa yang aku rasa sekarang. :")
sebab tuh bila aku rasa down sesangat,
aku akan dengar lagu neh berulang kali.
serius ta jemu dan mood aku akan jadi ok sket.

memang sejak dua menjak neh,
mood aku ta brapa nak stabil.
tatau pasaipa. sensitif je memanjang.
tambah tambah masalah yg makin menimbun dlm pala otak aku neh. haihh
benci benci dan benci !! iskk. T___T
but,crying do not solve my problems at all.
am i right ? :")



P/S : thanks to Alien Hijau. You cheer me up :)

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Wednesday, December 8, 2010

apa pendapat korang bila seorang lelaki itu menangis ?

aloloo kuchi kuchi. comel je baby neh nangis kan ? :)

salam semua.

actually da lama da aku nak tulis entry pasal neh.
cuma idea ta keluar keluar bila aku nak start tulis pasal tajuk kencang neh.
er...kencang la sangat kan ? cait !! hahaha
ta kesah laa..tapi aku mmg nak tau sangat pendapat korang bab neh.
bukan apa,aku neh kan masih berumur 15 tahun 19 tahun.
so,tahap curiosity aku neh tinggi tau.
semua benda aku nak tau walaupon kadang kadang tuh benda remeh temeh ja. hikks
tapi...kalau bab lelaki menangis neh ta remeh temeh kan ? :D

ehem ! back to the topic ok peoples.
kalau la seorang lelaki tuh menangis kan,
apa 1st impression korang kat lelaki tuh ?

" ish. ta macho betol lah dia menangis ! "
" gila macam perempuan dok nangis nangis neh ! "
" sure lelaki tuh berjiwa perempuan. "
" entah entah,dia AWWW apa ? ishh "

begitukah tanggapan orang kalau depa nampak lelaki menangis ?
hmm,aku musykil sket di situ.
kalau bagi aku laaa kan kan..
ta salah kalau seorang lelaki tuh nak menangis.
at least dia ada jugak deria nak menangis tuh. kan kan kan ?
seorang lelaki tuh menangis mesti ada sebabnya.
takkan la tetiba depa nak menangis ta tentu hala.
tengah tengah dok syok jalan jalan carik baju kat supermarket,
boleh plak depa nanges tetiba. aik ? ta ke pelik gitu. hahaha
sure orang akan ingat depa neh ta betol. =.=
betol tak ?

sebab pertama : menangis kerana orang yang dia sayang

yang neh aku tatau la betol ke tak kan,
tapi ada la jugak sesetengah lelaki akan menangis utk orang yg dia sayang.
bila dia menangis for the one he loves..
adakah dia kelihatan seperti gentleman ?
atau pon tidak gentleman ?
kalau bagi aku la kan,
bila seorang lelaki tuh menangis untuk org yg dia sayang,
itu bermaksud yg dia sangat sangat sayangkan seseorang tuh.
dan menunjukkan yg dia sangat la gentleman :)
dan ta ego ! ego tuh yg akan memusnahkan hati seseorang tuh.
betol tak ? err...neh pendapat aku je la.
kalau ade yg bangkang,its ok ~ hoho


sebab kedua : menangis kerana kematian orang tersayang

haa,kalau sebab neh seorang lelaki tuh ta menangis..
aku tatau la nak kata apa.
maybe depa hati batu kot kalau ta menangis.
sedangkan abg abg aku dulu pon menangis bagai nak gila bila arwah ayah aku meninggal. iskkk. T___T
serius aku cakap,hati aku jadik sayu gila bila tengok abg abg aku menangis time tuh.
aku yg cuba berlagak cool tamau nangis pon boleh menangis tau.
sebabnya,seumur aku hidup..aku ta pernah tengok abg abg aku menangis tau dak ?
tuh yang buatkan aku rasa bila seorang lelaki menangis macam tuh depan orang ramai,depa nampak sangat sangat COOL ok ? serius. ego tuh hilang macam tuh je ! :")
so,tayah la rasa malu kalau nak nangis pon. kan ?
just be yourself ! lantak la org nak kata apa pon kalau kamu kaum kaum adam nak menangis.
bukannya perasaan nak menangis tuh kaum hawa je yg ada.
kaum adam pon patot ada ok ?
baru fair and square. hikkks


rasanya,cukup la aku bagi dua sebab je.
coz aku rasa dua sebab tuh pon da memadai bagi aku.
tak salah bukan kalau depa pon rasa nak menangis ?
tapi.....
jangan la setiap masa plak nak menangis.
melampau la tuh kan ?
baby pon tak nangis tiap tiap hari tau dak ? agagagaga xD
so,hampa jgn nak bajet jadik baby plak.
kalau yg tuh,aku pon naik menyampah nak tengok.
sket sket nak menangis. =.=

haa,aku paling suka bila tgk drama korea.
sebabnya apa tau ?
hero hero dalam drama korea tuh bila depa nangis,
perghh. aku pon ikot sekali touching tau ?
punya laa kuat impression depa tuh ok.
suka suka ! wahahaha

k,lah bye bye peoples .
aku da penat bebel. hikks :P



P/S : aku tamau tau pasal results ! huh T__T

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Tuesday, December 7, 2010

bila Chef Sumomo menggila dekat dapur rumah. hahaha


salam semua.

untuk pengetahuan korang la kan,
aku tetiba teringin nak makan spagetti ohh hari neh.
tatau pasaipa. terliur liur mulut aku neh. grrr gr
maybe gara gara aku selalu sgt -
tengok chanel 703 kat astro tuh kot.
memang hebat penangan chanel tuh coz boleh bagi pengaruh besar kat aku yg pemalas neh. ekeke ;p
bila da teringin nak makan,takkan la nak p restoran semata mata nak makan mee omputih tuh pulak. ye dak ?
nak taknak,kena laa aku masak sendiri. iskk. T___T
so,petang tadi aku pon la p beli segala bagai bahan bahan nak buat spagetti neh.
actually,tadela banyak mana pon bahan bahan dia.
serius simple gila spagetti yang aku buat neh.
ta complicated langsung.
sampaikan budak umor 5 tahun pon boleh masak sendiri tau.
ok,aku tipu kat situ. agagaga xD

nak tau bahan bahan dia ?
aku just guna ;

Prego satu tin
Bawang Besar
Bawang Putih
Sosej
Spagetti

haa,tuh laa bahan bahan dia.
simple bukan ? kalau korang takot nak cuba bahan bahan aku neh,korang ejas la sendiri yg mana patot.
kalau aku,aku suka ejas ejas resipi. agagaga xD
asalkan ta sakit perot da boleh makan ngan senang hati. :D

cara nak masak tuh,ikot korang la ok ?
kalau tatau jugak,p search resipi spagetti kat Google.
gila kejam aku tamau bgtau.
ya ! aku mmg kejam. agagagaga

finally,hasilnya adalah seperti di bawah. hooyeahhhh !!


amacam ? ok dak rupa paras spagetti aku neh ? hikks
ada bakat nak jadik chef tak ?
ok,perasan disitu. nak jadik chef kunun.
masak pon ta cukup ilmu lagi. wakakakak xD

arghhh. ta kesah laa. yang penting aku mmg -
chef rasmi kat rumah aku neh.
dan yang malangnya,mak dan adik aku laaaa yg kena jadik mangsamangsa kekejaman aku.
depa la yg kena merasa dan makan sampai kenyang segala yg aku masak. huahahaha *gelak jahat*
tapi dun worry laa,masakan aku dijamin selamat. :)
ada cop sirim ok ? cuma tade lesen P nak jadik chef bebetol je.
*err,apa yg aku merepek neh ? haihh =.= *

ok lah,aku nak p melantak spagetti untuk kali kedua pulak.
penat pulak membebel kat sini. hohoho :D
itadakimasu !! nyum nyum nyum ~~
bye bye uolsss ~ hikks



P/S : pasnih aku nak try masak benda lain pulak.
hooyeahh. experiment experiment !!!! kahkahkah

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Monday, December 6, 2010

kreatif betol sapa yang buat neh. hikkks ;p


salam semua.

korang nak tau..tadi time aku nga bosan bosan kan,
aku saje je laa p google image.
ingat nak cari gambar gambar yg comel laa kononnya.
padahal aku tengah bosan. hahaha ;p

tengah dok kodek kodek gambar comel tuh,
tetiba aku ternampak satu gambar neh.
aku pon usya la jap kan.
sebab aku tertarik nak tgk gambar tuh.
serius mmg kreatif tol sape yg buat.
tapi yg penting bukan aku la buat. agagaga xD
aku sendiri pon ta pernah terpikir nak buat macam tuh tau.

actually gambar tuh biasa biasa je,
tapi disebabkan org yg buat tuh kreatif kan,
so gambar tuh pon nampak macam unik dan kreatif tau.


"hoih hoih budak ! gambar ape ? dari tadi gambar gambar. grr"


yela yelaaa..korang tengok la sendiri kat bawah tuh. haihhhh


*
*
*
*
*
*
*


gambar 1

gambar 2

gambar 3

gambar 4

gambar 5

gambar 6

gambar 7

gambar 8

gambar 9

gambar 10


amacam ? comel comel tak ?
actually banyak lagi gambar gambar tuh.
tapi larat aku nak letak semua kat sini.
sket sket sudah la. ye dak ? hohoho :D
btw, kreatif tak gambar gambar tuh ?
tipu la kalau korang cakap tak kreatif.
nampak sangat korang jeles. kan kan kan ? wakakaka xD
*tetiba je budak neh apahal ? =.= *

so,sape sape yg terer lukis or minat manga/anime boleh laa try nak buat macam gambar gambar kat atas tuh ye ? :)
sangat sangat kreatif !!! seriuss aku suka. hikkks
teringin gak nak buat macam tuh,
tapi...aku rasa konpem takkan jadik punya. iskk. T___T
aku bukannya terer melukis sangat.
lukisan aku cikai je pon. aiyakkkk.
tapi kalau nak try jugak ta salah bukan ? lalalala ~

eh,sebelom aku terlupa kan..
gambar gambar tuh semua aku amek kat SINI tau.
aku pon tatau owner web tuh amek kat mana.
papepon,harap korang terhibur ngan entry aku kali neh. agagaga
*cait,bajet depa semua suka sangat la ngan entry aku neh*

ok lah kawan kawan. bububuyeee ~~~ :)
muah muah muah ! haha



P/S : aku kepingin benar mau tengok wayang.
tapi masih tak kesampaian lagi ohh.
sadis betol laa. iskk iskk. T_____T

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Friday, December 3, 2010

budak-budak sekarang & budak-budak dulu.

comelnyaaa baby neh. mata boolat kot !!!
GERAM GERAM ! grrr
jum tukar mata nak tak dik ? :)


salam semua.

entry kali neh aku nak bercerita pasal -
budak budak zaman sekarang.
bukan nak kondem depa,tapi berdasarkan apa yg aku perati la.
aku da hidup 19tahun kat dunia neh,
so apa yang aku nampak laa kan,
budak budak zaman sekarang mmg da advanced gila.
pandai serba serbi dalam ape ape je hal.
kan kan kan ?
sapa setuju ngan aku ? hikkks ;p
kalau tade yang setuju tape laa.
entry aku neh bukannya nak gaduh ke ape.
just nak berkongsi pendapat je ngan korang semua. haha :)

nape aku cakap budak budak sekarang da advanced ?
ok,kat bawah neh ada beberapa sebab yg aku lampirkan sekali ngan bukti lagi tau. agagagaga xD
*pernah rasa dua kaki masuk muat muat kot mulut dak ?*


sebab pertama : telefon bimbit

haa,kalau bab handphone neh kan..
aku tengok budak budak laa -
henpon semua canggih manggih ohh.
budak yg umor baru 9-10 tahun da ada -
henpon kamera siap ngan gps lagi.
tak ke hebat cmtuh ? iskkk. tskk.
aku dulu dulu....nak guna henpon time umor camtuh mmg ta dapat la. haihhhh
mama ngan ayah aku tarak bagi weyyy. haha
aku start guna handphone pon time aku form 3 tau.
tuh pon handphone 3310..cikai je weyy. T__T
tapi aku kira beruntung gak laa time tuh,
coz aku tengok abg abg aku kan..
depa dapat handphone pon time depa nak masok U tau.
aku ulang sekali lagi,
depa dapat phone time masok U. Universiti ok ?
bayangkan laa..perbezaannya ngan budak budak sekarang.

nak dijadikkan cerita laa,
aku dengar dari mana entah.
ada anak kawan abg aku tuh dia nak handphone tau.
budak tuh demand pulak nak handphone yg canggih manggih.
tapi umor budak tuh kecik lagi,dlm kira kira 8-9 tahun kot.
bapak dia pon tamau la bagi.
kang jadik benda lain pulak kalau bagi.
pastu boleh budak tuh kata dia tamau p sekolah kalau ta dapat handphone ??
apakah apakah dan apakah ??
kesian pulak aku kat bapak budak tuh. iskk. T__T
giloooo betol kalau dpt anak macam tuh.
harap harap anak aku nanti ta macam tuh laa. agagagaga xD

sebab kedua : celik IT.

ehem ! yang neh mmg ta dapat dinafikan lagi.
budak budak sekarang mmg pandai gilosss IT.
kalah aku yg remaja dewasa neh tau.
aku yg berumur 19tahun neh pon ta pandai sgt IT.
takat takat nak main facebook dan blog buleh ler. ekeke ;p

ahaa,sebot pasal laman sesawang neh kan.
aku dulu dulu baru nak kenal menda alah neh -
pon time aku form 4 kot.
sedih pulak aku bila pikir pikir balik.
gila mandommmmm aku dulu. iskkk. T___T
sangat laa ke-kuno-an di situu. arghhh
tapi tak macam budak sekarang.
depa lagi maju ok. baru darjah dua da ada facebook.
jangankan kata facebook,blog pon depa ada dah tau.
hebat kan kan kan ? kecik kecik da blaja buat karangan lam blog. kahkahkah xD
aku tadela terkejut beruk bila tau -
pasal menda menda macam tuh.
coz zaman laa neh tadak apa yg mustahil. kan ??

sebab ketiga : fesyen

kalau bab bab fesyen neh..aku no komen sangat la.
coz aku sendiri pon biasa biasa je.
ta pandai sangat berfesyen fesyen neh. agagagaga
tapi apa yg aku perati laa..budak budak sekarang pandai je berfesyen.
ta payah ajar,da tau semua.
kalau takat pakai selendang tuh,alahaiiiii..small matter je.
tapi bagi aku selendang tuh tetap BIG MATTER ok. lalalala ~
maklum laa,aku neh apa laa yang aku tau.
tau pakai tudung biasa tuh je.
kalau selendang ke,syria ke..urghh.
mmg ta dapat ler nak tengok aku pakai. wakakak xD
ada aku kesah haa ? ada ada ????
*tetiba emo,apa kejadahnya budak neh ? -.-'' *

tapi yeh adik adik,berfesyen tuh jgn melampau sgt tau.
pakai ikot kesesuaian umur masing masing.
so,tade laa org nak kata kata kat adik adik nanti :)
pastu tadak laa mata mata lelaki gatal nak tengok -
adik adik atas bawah.
pakai sopan sopan asalkan ta melampau. hikkks

ingat pesanan akak tuh yeh ?? :D


ceh,akak kunon. bajet baik je.
padahal aku pon nakal+jahat jugak. agagagaga xD
rasanya cukup laa tiga sebab aku tulis kat sini.
aku kan pemalas. ta larat nak tulis banyak banyak. -.-''
kalau nak lebih lebih,korang semua pikir ler sendiri yeh.
bak kata nabil raja lawak tuh.

"LU PIKIR LA SENDIRI"

arghhhhh. sudah laa. merepek banyak pulak budak neh.
aku nak p tlg mak aku buat cucor cempedak lagi baik. kan ?
hooooyeah ! jum jum melantak ! ^^
bye bye uolsss ~





P/S : aku teringin gilaaaa nak p tengok cerita RAPUNZEL tuh.
ada sesapa nak teman aku tgk wayang dak ? iskk. T__T


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Thursday, December 2, 2010

entry tade tajuk tapi aku tetap nak tulis tajuk dan inilah tajuknya. HAHA


ehem. ehemm!
geramnyaaaa ngan nafsuuuuuu aku yang satu neh.
geram geram geramm !
tapi..errr....errr....nafsu makan ok ?
bukan nafsuuuu lain. agagaga
neh yang aku malas bila da start cuti semester ohh. hishh.
bila da cuti semester neh kita mestila balek rumah kan ?
so,bila da ada kat rumah neh kan..
kira macam heaven tau. semua benda ada depan mata.
tayah susah susah nak carik pon.
jalan dalam 10langkah da sampai dapur,
pastu melahap la pape yg ada kat dapur tuh. iskk. T____T

aku bukan apa,kalau dulu time duduk kat rumah sewa,
susah je nak carik makanan.
sampaikan ada satu minggu tuh kan,
aku ngan housemate aku makan ubi kentang je for the week.

"err. apakah ? apa ?? haa ? "

yee aku tauuuu. aku tau apa korang pikir tuh.
makan ubi kentang tuh mana laa nak kenyang kan ?
tapi nak buat cmna,time tuh desperate housewife sangat ohh.
da tade pape da kat dapur rumah sewa aku tuh.
tambah tambah plak kedai semua jauh jauh.
lagi laaa malas nak p beli barang barang dapur.
ada restoran pon ta sedap sangat makanan dia +
pengotorrrr-NESS. huh
dari aku dapat penyakit makan kat restoran tuh,
baik aku makan ubi kentang kat rumah. wakakak xD

rumah sewa aku mmg kaya ngan ubi kentang. haha
mana taknya weyyy,housemate aku boleh pulak p beli ubi kentang sampai seguni. grrr grrr
pastu jenuh la kami semua nak perabih ubi ubi yang -
berlambak gilosss tuh. T____T
sampaikan ape je masakan mesti bubuh ubi.
mesti mesti dan mesti ok ?
kalau omputih cakap plak,
'its a MUST'. haha

" ubi ohh ubi. kenapa laa kau sedap sangat ? agagagaga
tanpa kau,kami semua pasti kebuluran-nak-mati
terima kasih kerana ada disamping kami selalu. "

panggggg pongg pinggg !!!
*tetiba rasa pipi aku panas dek kena tampor 45kali*


ok ok,aku tamau mengarot lagi.
kang kena marah pulak. isk iskk. T__T
rasa aku banyak cerita pasal ubi kentang dari topik asal. HAHA
nampak sangat aku neh obses ngan ubi kentang. lalalala ~

so,ape yang aku cuba nak cakap kat sini la kan..
aku duduk kat rumah seriusss suka gila makan.
ye laa.sumber makanan senang nak dapat kan.
asal lapar je makan makan makan makan dan makan.
urghhhhh T___T

nanti lama lama badan aku pon -
membooooooolat
dengan riangnya. haihhh
aku tamauuu. waaaaaaa T___T
da laa kuat makan,tapi malas pulak exercise. hohoho
apa nak jadik laa anak dara sorang neh ?
kuat makan-pastu-pemalas-nak-mati-exercise =.=



agaknya nanti aku leh jadik macam gambar neh apa ?
OHHH NOOOOOO !!!! aku boleh mati macam neh. T______T
sem depan sure semua da ta kenal aku da kalau aku jadik cmtuh.



badan ohh badan.
bila laa aku boleh kurus dan slimfit macam kau haa ?
jelesss aku tengok pompuan kat atas tuh. T__T
bila tahun laa aku boleh TINGGI macam dia. ahaks.
harapan laa weyyyyyy,dalam mimpi pon belum tentu.
demmit ! grr grr
kesedihan menyelubungi diri aku tetiba. T__T


k,bye bye uolssss !!


P/S : fakta fakta !! makan kentang banyak banyak boleh kurangkan berat badan oh ! agagaga :D ta caya ? boleh baca entry INI. hikks :p

P/S/S : sapa leh tolong aku transparentkan header aku ? iskk. T__T
*nanges berlagu pilu*


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Wednesday, December 1, 2010

waooo. ada award lah.


ehemm ! aku dapat award la pulak.
da berkurun kurun blog aku neh ta dapat award.
tetiba hari neh ada sorang budak hingusan habaq kat aku yg aku dpt award.
ohhhh man. seriusss terharuuuu ok ? T___T *nanges jap*

ta jangka la plak blog aku leh tergolong dalam blog yg cool.
padahal tadak la cool mana pon. hampeh ada laa. agaggaa xD
apepon,aku nak berkasih kasih jap ngan budak tuh.
ehh. bukan ! opss. bukan berkasih kasih.
tapi berterima kasih ok ? kang mampus aku kalau awek dia baca plak. hohoho :D

Thanks ye Kimicnol untuk award tuh :)
sangat menghargai pemberian dari kamu. hikkks

tapi....dia neh terlampau murah hati kejam laaa.
ingatkan dia nak bagi award saja.
rupa rupanya ada hadiah sampingan sekali oh. issskkk.
nak tau apa ? nak tau ?
aku kena jawab dua soalan berantai dia tuh.
mengada eh Kimicnol ?? geget mau ?? grr grrr

tape tape. disebabkan aku mood baik hari neh,
aku ngan suka hatinya akan menjawab soalan pacik tuh.


soalan pertama : ape benda paling cool dalam hidup kowang??

jawapan aku : hmmm,benda paling cool eh ?
amenda eh..jap aku nak pikir pnjang.
benda neh bukan leh buat main main.
kang aku terlari topik soalan,maluuuuus aku tau. wakakak xD
err. tapi kan..aku nak buat pengakuan jujur lah.
serius aku tatau benda apa paling cool dalam hidup aku neh. isk. T__T
sedih dan sadis betol. *silakan gelak ok ?*
penat aku pikir,mau berjam jam pala otak aku ligat pikir ohh.
ok,aku tipu. actually aku mmg tade idea langsung. hahaha
pacik jangan marah noh ? :D


soalan kedua : siapa owang paling cool pernah kowang jumpe??

jawapan aku : hmm,orang paling cool la plak. adoiyai.
sapa plak eh ? hmm,ada ka orang paling cool neh ? arghhhh
aku assumekan yg aku ta pernah jumpa langsung boleh dak ? lalalala
*nak kena pukui ka ngan pacik tuh ? -.-'' aiyaakk*
ok ok ok. aku pikir baik baik.
hmmm.......




(selepas 4 jam berlalu)





arghhhhhh. aku tatau ! tatauuuuuuu.
aku tamau jawab ! aku bebai !!! grrrr
bebai bebai bebai !

berani nak marah aku ?
aku geget teros kang. huh

" ok ok,tayah jawab ye cik momo, kata Kimicnol "


haa,cmtuh kan senang :)
gila psiko budak neh.
jangan kawan ngan dia ok ? lalalala
opss. terlupa plak.
aku kena tag ahli blogger yg lain plak.
so,aku nak tag ;

1) Fatin Izni
2) Cik Nunun
3) sesape-saja-yang-baca-entry-neh-ok


k,bye bye uols ~



P/S : baru bajet nak tukar header baru,
tp bila ta jadik buat + ta reti...
teros hilang mood dan bebai berganda ganda !! iskk T_T



Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Monday, November 29, 2010

seriusssss saya jatuh hati dekat dia ! omg omg ! tolongggg ~~


1st time tgk muka dia....
YA ALLAH,berdebar gila hati aku neh.
tatau pasaipa wey. seriuss berdebar debar !
aku dah jatuh hati ngan dia ka ? iskk,takkan laaa. T__T

tapi....dah lama lama perati muka dia..
baru aku perasan yang aku da jatuh hati ngan senyuman dia.
seriuss aku cair ngan senyuman dia !
menggodaaaa jiwa perempuan aku ok ? hahaha ;p

ohh,i love u youuuu.
i'm in love with youuuuu.
pleasee pleasee be mine ? :)


danggg ! *tepuk pala sket*

eh eh ehh. sorry sorry.
aku angau sat tadi, agagagaga xD
bila da angau neh,otak pon jadik biol semacam. hikks ;p

sekarang neh aku da ada new crush !
hooyeahhhh !!!
nak tau sapa ? nak nak nak ?
ok ok , meh aku reveal sket2 pasal mamat neh.
yg telah mencuri hati aku. awwwww. i love you !


jengg jeng jengggg !



|
|
|
|
|
V




Song Joong Ki Oppa ~


dia tersangat laaa comel hensem kacak cun lawa ~
aku paling suka bila dia senyum . ishh.
terTAWAN sungguh hati perempuan aku neh. grrrr gr
*geram-gila-nak-mati-dengan-mamat-neh !!*

yang membuatkan aku fall in love ngan dia neh,
lepas aku layan drama korea 'sungkyunkwan scandal'.
dalam drama tuh seriuss mamat neh comel-nak-mati !! haha
walaupon mamat neh bukanla hero dalam drama tuh,
aku tetap suka dia.
suka suka suka suka sukaaa ~
i love your smilee darlingggg !! hikkks ;p
*hoih ! jangan nak menggediks plak laaaaa !!*

"drama Sungkyunkwan Scandal"


kalau korang nak tau drama tuh pasal ape,
korang p tanya uncle google ok ?
aku malas nak cerita pasal drama tuh. agagaga xD
tapi ta rugi pon kalau korang nak layan drama tuh.
serius best dan ta boring. aku jamin ! hohoho :D





neh plak dia punya iklan.
salah satu iklan dia yg menjadi kegemaran aku. grrr
dalam iklan dia neh,sumpah senyuman dia hot hot hot ! T____T
ohhhh noo. i'm seriously fall for him. hahaha

tapi........kalau la dia tau aku suka dia.
happy gilaaaaaa khinzir !! wakakakak
errr. tuh semua harapan dalam mimpi laa.
bak lirik lagu Nabil-Dari Jauh ;

"izinkan aku mencintaimu dari jauh.."

perghhh !! gila jiwang aku neh. haihh -.-''
sila abaikan budak budak neh ok ?
k babai uolsss !! ~~



P/S : malam neh nak tido bermimpikan mamat korea neh ! grr


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Friday, November 26, 2010

sangat memalukan bila teringat balik. grrr

err. errr.. nak tanya korang neh.
korang pernah jatuh tak ?
bukan jatuh cinta ok ? grrr
tapi jatuh. alaaaa,jatuh ? takkan tak paham ? iskkk. T__T
ok ok,aku bagi contoh laa,
contohnya ; jatuh tergolek ka ? jatuh tersembam ka ?

kalau pernah kan... kan kan..
apa yg korang rasa time jatuh tuh ?
cool ? best ? seronok ? atau MALU ? hahaha :p
*konpem laa maluuu ngek !*

kalau korang tadak rasa malu tuh,
aku anggap korang tak normal laa. ok tak ? lalalala

"hoih hoih che kak ! apa motif ang cerita pasal jatuh neh ?"

sabaq laaaa. aku ada ceritaaa laa pasal menda neh.
ingat saja saja ka aku nk tanya hampa. -.-''
actually,aku sendiri pon pernah gak jatuh.
dari zaman sekolah dulu lagi aku kerap jatuh jatuh neh.
jatuh longkang laa,jatuh tangga,dan byk lagilah.

tapi..sepanjang 19 tahun aku hidup kat dunia neh laa kan,
tak pernah lagi aku jatuh paling memalukan pada hari tuh.
seriussss memalukan ! waaaaaaa T_____T
ta sanggop aku nak ingat balik ! iskk
tapi saja laa aku nak berkongsi cerita ngan korg. hoho

kejadian tuh berlaku lam panggung wayang.
dah la sebelum tuh aku,Alien HIjau,Apek dan Nyonya tersilap masuk panggung.
ciss ! time tuh da malu sket dah.
tp selamat org dlm tuh tak heran sgt.
kelam kabot laa kami berempat lari p panggung yg betol.
pas da masok lam panggung wayang tuh..
tetiba....

iskk. T_________T *nanges


aku boleh jatuh terduduk time turun nak carik tempat duduk.
apakah ? kenapakah ? mengapakahhhhh ????? waaaaaaa
seriussssss malu ! demmit ! grr
selamat la si Alien Hijau jalan depan aku.
so,dia ta dapat nak menyaksikan adegan memalukan aku tuh.
kalau dia jalan belakang aku ? omg !
aku leh mati sebab malu tau tak ? iskk.
yg ada kat belakang aku time tuh,Apek dan Nyonya je.
sure dowg terkejut tgk aku leh jatuh tetiba. T____T

dan yang lebih memalukan aku time tuh apa tau tak ?
tangan aku boleh plak terpegang peha sapa tatau.
seriusss. aku tak tipu. aku letak tangan aku kat peha laki mana pon aku tatau ! wuargggghh ! cis cisss cisssss
aku teros cepat cepat bangun dan lari p carik tempat dudok.
time nak bangun tuh,aku da ta pikir ape dah.
selamat laa ada Apek tolong aku bangun time tuh. iskk iskk.
walaupon aku tau,sure Apek tahan gelak gila gila time tuh. T__T

neh semua gara gara heels yang aku pakai time tuh. waaaa
maklom laa,aku dari kenduri teros g mall.
dah la ta bwk spare kasot lain.
so pakai je laa heels tuh p jalan jalan kat mall.
last last,disebabkan heels tuh jugak laa aku maluuu ! grrrrr

sumpah aku tamau pakai heels dah kalau p mall.
time tuh aku terpaksa pakai heels coz terdesak.
takkan nak berkaki ayam pulak kan ? haihhhh.
*mengeluh tanda kecewa yang amat. agaga*

persoalannya sekarang laa kan,aku terpikir pikir la gak.
korang rasa kan kan kan....
orang yang aku terpegang peha dia lam panggung tuh kan,
dia terkejut beruk tak tetiba ada tangan pegang peha dia time tuh ??


ahh,lantaklah. abaikan. hahahaha haih !! =.=''



P/S ; tetiba rinduu kat kawan kawan :"(

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

Monday, November 22, 2010

esok SPM ? omg ! takotnyaaaaa.


err. errr. errrr.
korang,korang. dengar neh.
esok aku da nak amek SPM wey.
wish aku goodluck ok ?
seriuss aku cuak nervous gementar gilaaa nak amek SPM esok.
tatau kenapa. takot weyyy !! >.<
aku harap aku leh wat ngan sebaiknya.
maklom laa,aku da bertungkus lumus pulun study kan ?
lagipon SPM neh laa penentu masa depan aku nant.
aku tamau laa kecewakan parents aku. iskkkk. T____T
so,korang pleaseee wish aku goodluck banyak banyak yeh ?


"hoih hoih hoih ! sudah sudah laa yeh wat drama ok ?"


errr. cait ! aku baru je nak menyamar jadik budak SPM. HAHAHA
agak agak ade ke yg caya bila aku cakap aku nak amek SPM ? haih.
perasan nak mampus aku neh. T___T
bajet budak SPM boleh. ekekeke ;p
actually,tuh aku gurau gurau je ok ?
korang jangan amek serius plak.
dan korang jangan marah yeh ? ngeee ngeeee ngee :D

papepon,kat sini..
aku nak wish "GOODLUCK & ALL THE BEST" dekat -
semua budak budak yg bakal amek SPM esok termasokla aku ok. ahaks ! hahaha xD
buat yg terbaik. jangan gelojoh sgt nak abeh jawab paper tuh.
kalau da abeh jawab,check seratus kali ok ?
pastu,kalau ngantok..boleh laa korang tido jap. wakakaka xD
ehh. tak tak tak. jangan tido ok ?
masa itu emas intan permata.
jangan membazir walau satu saat pon tau.

lastly,sebelom jawab tuh..
baca lah bismillah dan doa banyak banyak ok ?
chayok chayok !!! :)



P/S : apsal ar org suka kata aku cm budak budak. hishh.
geram betol ! iskk. T___T


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)