ღ BLOGGERians ღ

ღ Anda suka Blog ini ? :) ღ

Thank You for LIKING my BLOG dears :) LOVE YOU ALL !!

Monday, October 24, 2011

i'm sooooo confuse !


assalamualaikum dan selamat pagi semua :)

hihi, pagi2 lagi saya dah tulis entry. hebat kan ?
tak pernah lagi saya macam neh, entah kenapa. -.-
mungkin disebabkan saya asyik terlalu memikirkannya kot ?
*pffft. ayat.... skema bagai. wakakaka*

actually kan, saya neh nampak je macam girl biasa.
errr bukan nak kata saya neh abnormal.
tapi... actually...
saya neh serius serius dan serius tak reti bermekap.
huhuhuhu T_________T
bunyi macam saya neh tersangat la kesian kan ?
umor je dah 20 tahun. tapi.....
satu habuk apa pon tak reti. bermekap lagi la.
wuuuuuuuu T________T
tetiba je rasa nak nangis. hahahahaha *tetiba je -.-

then, sejak dua menjak neh.
tetiba hati saya neh macam teringinnnnnnnnnnnnnnnnnn sangat nak belajar pakai mekap.
i mean, bukan nak mekap terok2 sanat macam pakai tepong-opera-cina tuh. zzzzzz -.-''
tapi, just a simple makeup ?
and bila saya cakap macam simple makeup,
does that mean dalam tuh ada...

errr errr errr -.-''

seeee. kesian kan ? saya serius sangat tak tahu benda2 alah mcm neh.
actually kalau saya keluar rumah kan,
saya just pakai toner, bedak muka, then lip ice. haihhhhhhh T_______T
tuh pon main bedal je, sesuai ke tak belakang kira.

and to be truthful..
actually kulit muka saya takda la flawlesssssssssss sangat macam girl2 lain.
sangat jeles wooo tengok kulit girl2 lain semua cantik2. flawlessss gitu. urghhh
muka saya neh ada je parut2-durjana-kejam-bagai. wuwuwu T____________T
*sedih lagi*
tapi.. takda la teruk sangat. just parut2-jerawat-yg-dulu2 ja. -.-
biasala, time sekolah dulu, muka bermasalah. tak reti jaga. hmph
tak kesahla kan, tapi serius la... saya tak suka. huh T___T
*dan sekali lagi serius, saya tersangat la jujur kan pagi neh ?*

saya teringin gak nak belajar pakai foundation lah, facepowder lah, makeup tuh, makeup neh, and bla bla bla...
tapi masalahnya, saya tatau nak pakai jenis apa.
yg sesuai dengan kulit muka saya neh.
maklumla, kulit muka saya oilyyyyy okay. urghh
damn damn damn. -.-

luckily, saya ada terbaca review2 pasal produk kecantikan neh dekat blog akak yg nama dia GNIE. hihihihi :D
entah macam mana boleh terjumpa pon tatau la kan,
tengah dok google2 tuh, tetiba keluar link blog dia.
so, saya pon terjah2 je la apa yg ada.
and there's a lot of information dalam tuh.
dia ada bagi review2 pasal produk kecantikan.
i mean, yg dia pakai la.
kulit muka dia lebih kurang macam saya la.
err berdasarkan dari apa yg saya baca dekat blog akak tuh la :)
*tapi dia cantikkkkkk woooooooo :D

thanks for the review ye akak :)

and saya rasa macam nak try je apa yg dia suggest,
even saya tatau la effect dia apa kat muka saya neh.
rasa takot-seram-gerun plak bila nak try benda2 baru neh. hahaha T____T
so... ermmmm
korang rasa kan....
what should i do ?

saya teringin nak try pakai foundation yg maybelline punya. yg ape nama entah. angelfit kot nama dia. agak2 okay ke hah ? >< then, nak try jugak facepowder yg maybelline punya jugak, jenis 2way-cake kot ? urghhhh sangat la tak arif menda alah semua neh -.- pastu, BB cream tuh cemna plak eh ? hahahaha
i seem so pathetic-lame-and-whatsoever right ? deng !

sedih sedih sedih T________T


okayla, bye. *bawak diri


P/S : saya nak sambung tido balek ! hahaha :P

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

6 comments:

NurFatin Izni said...

sayang! wtpa nak pakai angelift tu?itu utk org tua2 bolehla..haha! kalau teenagers mcm kta nie pakai BB-cream je..toner,apply day-cream/moisturuzer,BB-cream and then compact powder..2-way cake tu pon ok jgk rasenye~tp if im not mistaken,klau 2-way cake tu,,dy da ad mcm foundation pny based jgk..kunk klau pkai 2 way cake,bb cream lg,,mcm da double triple plak..hehe~just an opinion la,,ngee!

ღ Sumomo-chan ღ said...

uwahhhhh. fatin pandai jugak eh bab2 neh -.- *maluuuuu

beruang said...

boss taw jenis2 sabun mandi ja.
hehe

ღ Sumomo-chan ღ said...

boss !! haha lama tak dengaq kabaq aih >< pa cita laaa ?

goodmorningteacher said...

hye adik...wah dh maju skang ni.. kemain lagi dia nak bermake up bagai.. mesti bertambah2 cun lepas ni :)

ღ Sumomo-chan ღ said...

teacher : haha, bukan apa. saja nak belajar, nanti senangggggg, kan kan kan ? hihihi :D