ღ BLOGGERians ღ

ღ Anda suka Blog ini ? :) ღ

Thank You for LIKING my BLOG dears :) LOVE YOU ALL !!

Friday, December 31, 2010

Farewell 2010 and Welcome 2011 :)

neh anime feveret aku selain naruto dan fairy tail :)

as salam semua.

kejap je kan masa berlalu ?
tup tup da nak masok tahun baru.
ta sangka aku masa leh berlalu cepat macam neh.
lepas neh tahun 2010 dalam kenangan je la :')
banyak benda yg jadi sepanjang tahun 2010 neh.
macam macam dugaan yg menimpa diri aku,keluarga dan juga kawan kawan yg lain,
walaupon tade la terokkkk sangat sangat.
tapi dugaan tetap dugaan. kan ?
dugaan yg menguji jiwa perasaan dan pelbagai lagi. ahaks !
*ayat taleh blah betol =.=*

so,nak dipendekkan cerita.
aku malas la nak ulas banyak banyak apa yg jadi sepanjang tahun 2010 neh.
cukuplah aku saja yg tau.
bukannya ada pape yg special sangat pon.
biasa biasa je,macam orang lain jugak :)
tapi..tapi..tapi..
ada la jugak specialnyaaaa. ehemm :D
rahsia rahsia rahsia dan rahsiaaa ~ ekeke ;p

untuk tahun 2011 yg bakal menjelma lagi beberapa jam neh kan,
aku da prepare da wishlists aku untuk tahun 2011.
tatau la leh capai ke dak kan ?
maklom la,aku neh bukannya leh pakai sangat.
cakap je lebih,buatnye dak pon. wakakaka xD
so,wishlists aku for the next year are....

jeng jeng jeng....


1. aku nak matang. matured. ok ? matang dari perangai aku yg macam budak budak neh. maklom la,umur aku pon da nak masok 20 weyyy. bukan belas belas lagi. iskk iskk. T__T so,perangai pon kena la berubah sket. tamau la org asek dok kata aku macam budak budak lagi. hoho

2. aku nak berubah jadik rajin. ulat buku. walaupon aku neh benci ulat kan,tapi disebabkan aku nak jadi rajin..terpaksa la aku bermanja manja dengan ulat. kahkahkah what the heck ? merapu sudah :D

3. pleasee pleasee dan pleaseee. aku nak sangat aku success untuk sem neh. :') chayok chayok !

4. aku nak boipren boleh ? wakakaka serius taleh blah wish aku yg neh. jangan harap la nak dapat boipren. selagi ta dapat boipren korea,jgn berangan la nak dapat boipren. kahkahkah gila punya wish ! mmg taleh pakai langsung yg neh :P abaikan wey !

5. aku nak berjimat cermat wey. ini aku serius ! aku nak start menabung. so,nanti bila cuti sem tadakla aku tercangak sorang sorang tatau nak buat apa. bila kawan ajak kuar,bg alasan byk. duit tadak :D so,padanla muka aku. iskk. T__T so,yg neh aku mesti laksanakan ! jimat + menabung ! haha

6. aku nak turunkan berat badan aku. semuanya gara gara dok uma menambah lemak je. bukan nak p jogging ka apa. neh tak,makan makan dan makan. maklom la chef rasmi kat rumah =.= sedih betol. lemak lemak di badan,anda bersiap sedia ok. tuanmu neh akan membakar kamu tak lama lagi. wakakaka i hope so ! iskk T__T

7. aku nak kurangkan sikap ke-sensitif-an aku ke tahap yg paling bawah sekali. sebab apa tau ? sebab aku neh hati tisu. hati lembik. cepat terasa dan mudah tersentuh. so,aku nak cuba ubah sikap aku yg neh. sebab bila aku emo,aku mudah reyau weyy. pastu dok melayan perasaan sorg sorg. wakakaka. iskk T__T

8. err,ape lagi eh ? tadi bukan kemain cakap da prepare semua. padahal tak pon. haha ok,wish yg kelapan neh.. aku nak kurangkan aktiviti harian aku. aktiviti peberet aku dikala kebosanan keboringan. haha aktiviti apa ? aktiviti meng-online-kan diri. tak kira la sama ada di facebook,blog or mana mana ja. iskk iskk. T___T semuanya gara gara aku nak success untuk sem neh. so aktiviti sosial neh terpaksa la dikurangkan walaupon sedih :'( doakan aku berjaya untuk wish aku yg neh. sebab aku neh bukannya boleh,ta kuat sangat. pantang nampak org lain online,satg aku mula gatai tangan nak online jugak. wuu wuuu. tape ! aku boleh :)

9. aku nak kuatkan lagi semangat aku untuk menjalani kehidupan lepas neh dan seterusnya. pleaseee pleasee. give me more spirit to struggle this sem :') i can do it ! aku kuat dan jangan putus asaaa ! ngee ~

10. aku nak dapatkan semuaaaaa yang aku senaraikan dalam wishlist kat sidebar blog aku tu. aku harap sangat aku dapat ! hehehe usaha tangga kejayaan ! opss,bukan tangga. zaman da moden. so LIF ! hahaha hooyeah !


fuhh,penat ! penat aku menaip dan -
perah otak nak buat entry neh. grr
ta kesah la,neh kan entry tahun baru.
berkorban la sket kan ? wakaka xD
rasanya cukup la aku senaraikan 10 wishlist aku utk tahun 2011 neh.
kalau ikotkan hati,nak senaraikan 100 wishlist.
tapi aku neh kan malas. opss opss !
ingat wish yg nombor dua tuh che kak oi !
taleh nak malas malas lagi. ehemmm :D

oklah,thats all for now.
Happy New Year peoplesss !! :)

bye bye




P/S : esok kena balek Merboulke. serius malaih =.=

P/S/S : kepada sesiapa yg tag saya untuk join contest ka or tag,
soorry la kawan :'( saya mmg tadak masa nak buat semua tuh.
so,mmg ta harap la leh join. haih
sorry once again :')


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

5 comments:

..hizamirahim.. said...

nape tak genapkan dua ribu sebelas wish?

haha.

XD

ღ Sumomo-chan ღ said...

zami; hamboih aih,DUA RIBU SEBELAS wish noh. tuh melampau sgt oh :P

black paper said...

i hope all ur wishes become true,
may Allah make it easier for u in all of ur undertakings,amiin..

salam from russia,i just followed ur blog . ;)

black paper said...
This comment has been removed by the author.
ღ Sumomo-chan ღ said...

black paper ; hai,thanks follow my blog :) keep in touch ya ? *wink