ღ BLOGGERians ღ

ღ Anda suka Blog ini ? :) ღ

Thank You for LIKING my BLOG dears :) LOVE YOU ALL !!

Wednesday, December 8, 2010

apa pendapat korang bila seorang lelaki itu menangis ?

aloloo kuchi kuchi. comel je baby neh nangis kan ? :)

salam semua.

actually da lama da aku nak tulis entry pasal neh.
cuma idea ta keluar keluar bila aku nak start tulis pasal tajuk kencang neh.
er...kencang la sangat kan ? cait !! hahaha
ta kesah laa..tapi aku mmg nak tau sangat pendapat korang bab neh.
bukan apa,aku neh kan masih berumur 15 tahun 19 tahun.
so,tahap curiosity aku neh tinggi tau.
semua benda aku nak tau walaupon kadang kadang tuh benda remeh temeh ja. hikks
tapi...kalau bab lelaki menangis neh ta remeh temeh kan ? :D

ehem ! back to the topic ok peoples.
kalau la seorang lelaki tuh menangis kan,
apa 1st impression korang kat lelaki tuh ?

" ish. ta macho betol lah dia menangis ! "
" gila macam perempuan dok nangis nangis neh ! "
" sure lelaki tuh berjiwa perempuan. "
" entah entah,dia AWWW apa ? ishh "

begitukah tanggapan orang kalau depa nampak lelaki menangis ?
hmm,aku musykil sket di situ.
kalau bagi aku laaa kan kan..
ta salah kalau seorang lelaki tuh nak menangis.
at least dia ada jugak deria nak menangis tuh. kan kan kan ?
seorang lelaki tuh menangis mesti ada sebabnya.
takkan la tetiba depa nak menangis ta tentu hala.
tengah tengah dok syok jalan jalan carik baju kat supermarket,
boleh plak depa nanges tetiba. aik ? ta ke pelik gitu. hahaha
sure orang akan ingat depa neh ta betol. =.=
betol tak ?

sebab pertama : menangis kerana orang yang dia sayang

yang neh aku tatau la betol ke tak kan,
tapi ada la jugak sesetengah lelaki akan menangis utk orang yg dia sayang.
bila dia menangis for the one he loves..
adakah dia kelihatan seperti gentleman ?
atau pon tidak gentleman ?
kalau bagi aku la kan,
bila seorang lelaki tuh menangis untuk org yg dia sayang,
itu bermaksud yg dia sangat sangat sayangkan seseorang tuh.
dan menunjukkan yg dia sangat la gentleman :)
dan ta ego ! ego tuh yg akan memusnahkan hati seseorang tuh.
betol tak ? err...neh pendapat aku je la.
kalau ade yg bangkang,its ok ~ hoho


sebab kedua : menangis kerana kematian orang tersayang

haa,kalau sebab neh seorang lelaki tuh ta menangis..
aku tatau la nak kata apa.
maybe depa hati batu kot kalau ta menangis.
sedangkan abg abg aku dulu pon menangis bagai nak gila bila arwah ayah aku meninggal. iskkk. T___T
serius aku cakap,hati aku jadik sayu gila bila tengok abg abg aku menangis time tuh.
aku yg cuba berlagak cool tamau nangis pon boleh menangis tau.
sebabnya,seumur aku hidup..aku ta pernah tengok abg abg aku menangis tau dak ?
tuh yang buatkan aku rasa bila seorang lelaki menangis macam tuh depan orang ramai,depa nampak sangat sangat COOL ok ? serius. ego tuh hilang macam tuh je ! :")
so,tayah la rasa malu kalau nak nangis pon. kan ?
just be yourself ! lantak la org nak kata apa pon kalau kamu kaum kaum adam nak menangis.
bukannya perasaan nak menangis tuh kaum hawa je yg ada.
kaum adam pon patot ada ok ?
baru fair and square. hikkks


rasanya,cukup la aku bagi dua sebab je.
coz aku rasa dua sebab tuh pon da memadai bagi aku.
tak salah bukan kalau depa pon rasa nak menangis ?
tapi.....
jangan la setiap masa plak nak menangis.
melampau la tuh kan ?
baby pon tak nangis tiap tiap hari tau dak ? agagagaga xD
so,hampa jgn nak bajet jadik baby plak.
kalau yg tuh,aku pon naik menyampah nak tengok.
sket sket nak menangis. =.=

haa,aku paling suka bila tgk drama korea.
sebabnya apa tau ?
hero hero dalam drama korea tuh bila depa nangis,
perghh. aku pon ikot sekali touching tau ?
punya laa kuat impression depa tuh ok.
suka suka ! wahahaha

k,lah bye bye peoples .
aku da penat bebel. hikks :P



P/S : aku tamau tau pasal results ! huh T__T

Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

8 comments:

apple damein said...

menangis juga kalau menghadapi hari sukar cuma tdk d public..jrg la nmpak..sbb ad ego kot..

ad juga menangis sbb kejayaan cm dah asyik susah je akhirnya brjaya..

maybe lelaki menangis d pblic bila perlu or suda x ditahan lagi..mostly semuanya d sebalik tabir..

kebanyakkanya menagis dlm hati even 1 mili saat

twinkle twinkle said...

tp tetap susa nk tengok laki nanges

key-one said...

comel...hahahaha....=p

ღ Sumomo-chan ღ said...

apple damein ; haha,lupa plak. sebab kejayaan. haa,yg tuh pon betol jugak :) ngeee nangis dlm hati eh ? haha ok la jugak tuh. hikks

ღ Sumomo-chan ღ said...

twinkle ; haha betol :) mmg susah ~

ღ Sumomo-chan ღ said...

key-one ; err,apa yang comel syg ? ekeke ;p

ada mokhtar said...

kadang2 tak ada makna pun.. lelaki sekarang dah pandai main air mata.. hehe

ღ Sumomo-chan ღ said...

ada mokhtar ; hmmm,betol jugak tuh kan ? lelaki sekrang pon pandai gak pura pura nangis. agagaga