ღ BLOGGERians ღ

ღ Anda suka Blog ini ? :) ღ

Thank You for LIKING my BLOG dears :) LOVE YOU ALL !!

Friday, December 3, 2010

budak-budak sekarang & budak-budak dulu.

comelnyaaa baby neh. mata boolat kot !!!
GERAM GERAM ! grrr
jum tukar mata nak tak dik ? :)


salam semua.

entry kali neh aku nak bercerita pasal -
budak budak zaman sekarang.
bukan nak kondem depa,tapi berdasarkan apa yg aku perati la.
aku da hidup 19tahun kat dunia neh,
so apa yang aku nampak laa kan,
budak budak zaman sekarang mmg da advanced gila.
pandai serba serbi dalam ape ape je hal.
kan kan kan ?
sapa setuju ngan aku ? hikkks ;p
kalau tade yang setuju tape laa.
entry aku neh bukannya nak gaduh ke ape.
just nak berkongsi pendapat je ngan korang semua. haha :)

nape aku cakap budak budak sekarang da advanced ?
ok,kat bawah neh ada beberapa sebab yg aku lampirkan sekali ngan bukti lagi tau. agagagaga xD
*pernah rasa dua kaki masuk muat muat kot mulut dak ?*


sebab pertama : telefon bimbit

haa,kalau bab handphone neh kan..
aku tengok budak budak laa -
henpon semua canggih manggih ohh.
budak yg umor baru 9-10 tahun da ada -
henpon kamera siap ngan gps lagi.
tak ke hebat cmtuh ? iskkk. tskk.
aku dulu dulu....nak guna henpon time umor camtuh mmg ta dapat la. haihhhh
mama ngan ayah aku tarak bagi weyyy. haha
aku start guna handphone pon time aku form 3 tau.
tuh pon handphone 3310..cikai je weyy. T__T
tapi aku kira beruntung gak laa time tuh,
coz aku tengok abg abg aku kan..
depa dapat handphone pon time depa nak masok U tau.
aku ulang sekali lagi,
depa dapat phone time masok U. Universiti ok ?
bayangkan laa..perbezaannya ngan budak budak sekarang.

nak dijadikkan cerita laa,
aku dengar dari mana entah.
ada anak kawan abg aku tuh dia nak handphone tau.
budak tuh demand pulak nak handphone yg canggih manggih.
tapi umor budak tuh kecik lagi,dlm kira kira 8-9 tahun kot.
bapak dia pon tamau la bagi.
kang jadik benda lain pulak kalau bagi.
pastu boleh budak tuh kata dia tamau p sekolah kalau ta dapat handphone ??
apakah apakah dan apakah ??
kesian pulak aku kat bapak budak tuh. iskk. T__T
giloooo betol kalau dpt anak macam tuh.
harap harap anak aku nanti ta macam tuh laa. agagagaga xD

sebab kedua : celik IT.

ehem ! yang neh mmg ta dapat dinafikan lagi.
budak budak sekarang mmg pandai gilosss IT.
kalah aku yg remaja dewasa neh tau.
aku yg berumur 19tahun neh pon ta pandai sgt IT.
takat takat nak main facebook dan blog buleh ler. ekeke ;p

ahaa,sebot pasal laman sesawang neh kan.
aku dulu dulu baru nak kenal menda alah neh -
pon time aku form 4 kot.
sedih pulak aku bila pikir pikir balik.
gila mandommmmm aku dulu. iskkk. T___T
sangat laa ke-kuno-an di situu. arghhh
tapi tak macam budak sekarang.
depa lagi maju ok. baru darjah dua da ada facebook.
jangankan kata facebook,blog pon depa ada dah tau.
hebat kan kan kan ? kecik kecik da blaja buat karangan lam blog. kahkahkah xD
aku tadela terkejut beruk bila tau -
pasal menda menda macam tuh.
coz zaman laa neh tadak apa yg mustahil. kan ??

sebab ketiga : fesyen

kalau bab bab fesyen neh..aku no komen sangat la.
coz aku sendiri pon biasa biasa je.
ta pandai sangat berfesyen fesyen neh. agagagaga
tapi apa yg aku perati laa..budak budak sekarang pandai je berfesyen.
ta payah ajar,da tau semua.
kalau takat pakai selendang tuh,alahaiiiii..small matter je.
tapi bagi aku selendang tuh tetap BIG MATTER ok. lalalala ~
maklum laa,aku neh apa laa yang aku tau.
tau pakai tudung biasa tuh je.
kalau selendang ke,syria ke..urghh.
mmg ta dapat ler nak tengok aku pakai. wakakak xD
ada aku kesah haa ? ada ada ????
*tetiba emo,apa kejadahnya budak neh ? -.-'' *

tapi yeh adik adik,berfesyen tuh jgn melampau sgt tau.
pakai ikot kesesuaian umur masing masing.
so,tade laa org nak kata kata kat adik adik nanti :)
pastu tadak laa mata mata lelaki gatal nak tengok -
adik adik atas bawah.
pakai sopan sopan asalkan ta melampau. hikkks

ingat pesanan akak tuh yeh ?? :D


ceh,akak kunon. bajet baik je.
padahal aku pon nakal+jahat jugak. agagagaga xD
rasanya cukup laa tiga sebab aku tulis kat sini.
aku kan pemalas. ta larat nak tulis banyak banyak. -.-''
kalau nak lebih lebih,korang semua pikir ler sendiri yeh.
bak kata nabil raja lawak tuh.

"LU PIKIR LA SENDIRI"

arghhhhh. sudah laa. merepek banyak pulak budak neh.
aku nak p tlg mak aku buat cucor cempedak lagi baik. kan ?
hooooyeah ! jum jum melantak ! ^^
bye bye uolsss ~





P/S : aku teringin gilaaaa nak p tengok cerita RAPUNZEL tuh.
ada sesapa nak teman aku tgk wayang dak ? iskk. T__T


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

27 comments:

Ain Zulaikha said...

tau tape... geram kot.. ni adik sedara ain umur baru 5 tahun dah ada henset sendiri.. gila betul hahahha jeles.

ღ Sumomo-chan ღ said...

ain zulaikha ; seee. i told youu. hahaha :D budak sekrang dah maju. tak macam kita dulu dulu. mmg jelesss pon. grr

maiMOONyet said...

main yea kazen baru je 7 tahun dah ada facebook. maju betul la =.="

ღ Sumomo-chan ღ said...

mai ; haa,tau tape. nurul sendiri pon ada facebook time umo 18 tau. agagaga xD

zati said...

setuju dengan di atas, kite same...pakai fon time f3..nokia 3110..tu pon kena dapat markah sains tinggi, kalau tak tak dapat haha *looser*, bab fesyen dgn celit it pom same....kesimpulan depan dah canggih skunk nie tapi makin canggih makin bhaya kot erkk

ღ Sumomo-chan ღ said...

zati ; haha,sepp sket !! ada geng. ekeke ;p hmm,tuhla pasal. lagi canggih manggih,lagi bahaya. huihhh -.-''

bubu ieQa said...

bdk skrg mmb hebat! :)

nani :) said...

hahaha tau takpe. adek aku skang baru darjah 2 dah conquer laptop online fesbuk tau. kalau pegang iphone, memang dia tau semua. aku pun tercengang2 je taktau gune haha

ღ Sumomo-chan ღ said...

bubu ; hehe..betol betol. :)

ღ Sumomo-chan ღ said...

nani ; ahahaha,budak budak sekarang weyy. dowg lagi canggih dari kita neh. aku kalau bg nset touchskrin tuh,konpem terkapai kapai nak guna. agagaga

si gadis pink hussy said...

bdk2 skrg juga bijak dan pandai2 belaka.huhu...geram dgn dyeorg.kdg2 mcm kite lak yg taktahu pape.kan kan??

ღ Sumomo-chan ღ said...

gadis pink ; haa,yang tuh pon betol jugak. rasa macam kita neh ketinggalan gilaks. hahaha :D dunia dunia.

NurFatin Izni said...

exactly..children nowadays are very advanced!klau dgunekan ke arah baik xpe.klau da bt bnde xtentu hala,,itu yg parah..in future mcm mne la pulak bdk2nye ye~

ღ Sumomo-chan ღ said...

fatin ; i agree with you. in future nanti tatau la mcm mana. kan kan kan ? haihhh

PendekarPetai said...

dulu bile dpt nokia 3310 rase nak melompat!!

ღ Sumomo-chan ღ said...

pendekar petai ; betol betol. seronok ta sangga sangga. wakakak xD

nursarah puteri biru said...

apapun, aku lagi suka jadi budak zaman dulu.. budak yang nerd, taktau IT, takde hp canggih manggih. bercinta kat skolah pakai surat cinta wooo.! nostalgias! manis bila dikenang-kenang. kahkah!

ღ Sumomo-chan ღ said...

nursarah ; haha,aku pun suka jadik budak zaman dulu dari skrg. agagaga xD

arep_lockermonth said...

nanges x berenti bace..
terserlah kekunoan kite bile tgk budak2 zaman skg..aiyoo :P

T_________T//muahaha :P

ღ Sumomo-chan ღ said...

arep ; hahaha,kita memang KUNO ! arghhhh T_____T
*nanges jap*

arep_lockermonth said...

@sumomo-chan

tape2 skg kite da maju cikit...haha :P

ღ Sumomo-chan ღ said...

arep ; hihi,betol betol :) cuma...budak sekrang tetap advanced sket dari kita. hhoho

arep_lockermonth said...

sumomo-chan,,

haaha..:P

..hizamirahim.. said...

tahu takpe.
zami guna hp masa zaman matrix - umur dalam 18 tahun baru nak guna hp.
kesian.
=.=

ღ Sumomo-chan ღ said...

zami ; kiranya zami macam abg2 saya la,guna henpon time nak masuk U or matriks. hikhik :D

@rE_zE@M said...

btol3..

ღ Sumomo-chan ღ said...

ajim ; hehe :D