ღ BLOGGERians ღ

ღ Anda suka Blog ini ? :) ღ

Thank You for LIKING my BLOG dears :) LOVE YOU ALL !!

Thursday, April 8, 2010

al-fatihah.


salam to all my blogger frens.
sowie sgt2 coz lame ta updet blog aku neh.
*konpem kowg bosan,coz aku asek ckp sowie jeppp*
neway,tapelah. kite abaikan sat tentang tuh.
skang neh aku juz nk cter tentang tajok kat atas tuh.

ehem2..

ekcelly,'al-fatihah' tuh aku tujukan kepada arwah ayah aku.
arwah da pergi tinggalkn kami sekeluarga pada are isnin(5/4/10),
tepat kul 8.10pg.
aku..aku ase macam ta cye jep.
dalam sekelip mata jep ayah da pergi tinggalkan aku.
start dari are sabtu are tuh laa.
malam tuh,tetiba adik aku mcg n gtaw aku yg arwah masok ospital.
aku terkejut sgt. awat?awat?&awat?
then,adik aku gtaw laa yg arwah kne strok balek.
aku isaw sgt bler dgr macam tuh.
pastu aku pon call la mak aku,n mak aku kata,
"jgn isaw la kak,nnt ayah oke."
aku pon steady la balek,cuma air mata aku asek kuar jep.
susa nk benti. pelik gak.
tp tape laa,aku doa byk2 yg arwah cepat sembuh time tuh.
then are ahad tuh plak,
mak kata ayah kna scan kepala kat ospital sg.petani.
aku isaw balek.arap2 tade pape yg jadik.
tp...
segalanya bermula pagi suboh are isnin are tuh.
abg aku tetiba call aku pagi2 tuh. lam kul 6.30~
aku terkejut,asal laa abg aku call pagi2.
mmg ta sedap aty gak la time tuh.
then,abg aku kata..arwah ayah aku nga nazak time tuh.
BAM!! mmg aku ase macam batu jatoh kat kepala jep.
aku tnya abg aku,"angahh,jgn la men2 angah. betol ka neh?"
abg aku kata dia ta main2,n nnt die jempot aku blek.
n dia gak soh aku baca yaasin skali.
pastu teros aku nangeh cm owg gelaa.
DILA,rumet aku teros bgn. die pon terkejot.
awatlaa aku nangeh pg2 neh kan.
pastu aku lam teresak2 tuh,
aku pon gtaw la dia yg ayah aku nga nazak.
dila cuba tenangkan aku,tp taleh. aku tetap nangeh gak.
dlm nangeh2 tuh,aku pon p la bersiap.
kemas bju2 aku suma n mcm2 ag.
&then,lam kul 8.30pg tuh,abg aku pon smpai.
perjalanan kami nk p ospital kulim amek masa lam sejam.
kiranya,lam 9.30 pg aku pon smpai laa.

tp.................aku TERKILAN sgt2.
coz aku ta sempat nk jumpa ayah aku seblom dia pergi.
terkilan!terkilan! & terkilan!!!! T___T
aku smpai2 jep,abg aku bwk p blik mayat.
aku nmpak along aku kat situ. nga dudok.
depan dia plak ada sekujur tubuh.
aku taw tuh arwah ayah aku. aku taw.
tp...aku taleh terima. aku teros nangeh. nangeh cm owg gila.
abg2 aku suma nangeh. dowg tenangkn aku.
pastu,ade laa sowg pacik neh tenangkn aku.
dia kata,"sabar,redha jep ngn pemergian arwah."
oke,aku phm. mmg la aku kna redha,
tp kowg kna la gak phm pasaan aku time tuh.
aku terkilan k? T_T
last aku jumpa arwah time aku balek uma dua minggu lepas.
last aku sembang ngn arwah,are selasa minggu lepas.
tuh selamat aku balek,kalu aku ta balek????
mmg aku da ta dapat suma tuh dah. ta dapat da smpai bila2.
pastu,aku pon benti nangeh. aku cuma nangeh lam aty aku.
air mata stil mengalir wpon aku da ta nangeh tewok cm kat ospital td.
aku cuba relax,n tenangkn aty aku sendiri.
tp bler arwah ayah aku da dimandikan n nak dikapankan.
n bila pacik tuh soh aku cium arwah seblom dia ditutop ngn kain kafan,
time tuh laa aku nangeh lagi. abg2 n adik aku pon nangeh gak.
then aku thn nangeh ag.
pastu.......dowg pon bawak arwah ayah ke tanah perkuburan.
n tepat kul 2.30 ptg arwah ayah selamat dikebumikan.

ayah,kakak sayannggg ayah sgt2.
kakak ta sempat nk mintak maaf/ampun ngn ayah. T_T
kakak rinduu ayah sgt2.
masok are neh,genap 3 are yg pegi.
ayahhh,kakak akan doakan ayah selalu k.
semoga ayah ditempatkan di dlm golongan yg beriman :)
ayahhh,lagi sekali,,kakak SAYANGGGGG ayah sgt2.
sekian.


P/S: sowie la kalu entri aku kali neh mcm moody sket.
neh luahan aty aku jep.
wpon ta sumer aku cterkn.
tp aku lega sket coz da cter sedikit sebyk kat blogie aku neh.
sowie la yek coz ta inform kt kowg awal2.
ta sempat. :)


Anda suka entry ini ? TERIMA KASIH banyak banyak yeh sayang :)

16 comments:

fatin zulkifli said...

al fatihah.
shud ta gtao pun.
so sory to hear dat )':

+MisZ NuRuL+ said...

fatin; sowie ta gtaw ang :(
aku ta sempat,kalot. tataw nk watpa. aku men gtaw jep kat owg. aku ingtkn dila da gtaw ang,sowie sgt2 taw syg~ T_T

ainna emira said...

alfatihah :(

takziah k. be strong. bykkan doa untuk arwah.

kyo_9 said...

innalillah wa inna ilaihi rojiun~

sesungguhnye setiap yang bernyawa akan pergi meninggalkan dunia bila tiba masanya.. doalah banyak2 kerana doa anak yang soleh akan membantu ayah nya di akhirat kelak..

nani :) said...

dear, salam takziah, aku terkedu.
ada hikmah d sebalim semua ok, tabah ye sygg

+MisZ NuRuL+ said...

ainna; okeh,i will. thanx beb :)

kyo; okeh! thanx!! ;)

nani; thann yunk! muah3! >.<

miss faten said...

dear fren, i've been in ur place. it hurts. sangat sangat. until now, even after three years baba pergi tinggalkan kami. tapi kenangan bersama baba tak penah aku lupakan. dia sentiasa hidup dalam hati aku :') apa2pun, be strong. kuatkan hati anda. teruskan kejayaan.

+MisZ NuRuL+ said...

faten; thanxx! :) aku akn kuatkn aty aku neh. thanxx again!!!

beruang said...

i'm sory to hear..
be strong n believe dat we as human will gone also 1 day..
n the day for him had come..
let us pray for him..
al-fatihah

AkU said...

OMG!!..
sorry to hear dat babe..al-fatihah tuk arwah..
aku paham perasaan ko ek..i was in ur shoe b4..
b strong k..

+MisZ NuRuL+ said...

beruang; okeh,thanx fer da that. :)

aku; yeka?huhu kalu mcm tuh ko mesti phm kan pasaan aku mcm mana mula2 neh :) tp tape,i wil be strong!! thanks!

AkU said...

at first..susah skit..but believe me..as time pass by..u'll b better..k..

Cik Shikin said...

salam takziah nurul.terkejut sy bce entry awk.byk2 kn bersbr yep.
yang hidup pasti akan kembali.tak tau bila dan macam mana.....

+MisZ NuRuL+ said...

aku; oke :) thanx!!

cik shikin; thanx taw! :)))

Anonymous said...

sabar ye awk..kuatkan semangat..Allah bg dugaan sebesar ni kt awk sbb DIA tahu awk mampu berdepan dgn dugaan ni..sy pun mcm awk but sy hilang mama..sedih sgt sbb dah susah nk mengadu girl matters..ape2 pun, semue yg jd..jd dgn bersebab..hikmah Allah takde siape yg tahu.. :)

+MisZ NuRuL+ said...

anonymus; THANXXX byk2 awak~ 。◕‿ ◕。